Ελλάδα

Τόπο στα… νιάτα

Την υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων αθλητών μέχρι 22 ετών στις διοργανώσεις της επιβάλλει από την επόμενη σεζόν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ στο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ των ανδρών και φυσικά σε όλες τις μικρότερες κατηγορίες αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας. Το Δ.Σ. της ΕΟΚ είχε αποφασίσει αρχικά το ηλικιακό όριο των νεαρών αθλητών να είναι τα 20 χρόνια, ωστόσο τροποποίησε την απόφασή του κατόπιν συνεννόησης με τα σωματεία.

Την υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων αθλητών μέχρι 22 ετών στις διοργανώσεις της επιβάλλει από την επόμενη σεζόν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ στο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ των ανδρών και φυσικά σε όλες τις μικρότερες κατηγορίες αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ είχε αποφασίσει αρχικά το ηλικιακό όριο των νεαρών αθλητών να είναι τα 20 χρόνια, ωστόσο τροποποίησε την απόφασή του κατόπιν συνεννόησης με τα σωματεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Σύμφωνα με το άρθρο 6 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2011-12, προβλέπεται η δήλωση συμμετοχής 4 αθλητών μέχρι 20 ετών υποχρεωτικά για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Το ΔΣ της ΕΟΚ μετά την απόφασή του και λαμβάνοντας υπ’ όψιν σχετικές προτάσεις των σωματείων λόγω της πρώτης εφαρμογής της ρύθμισης αυτής, τροποποίησε τον όρο αυτό και όρισε για την αγωνιστική περίοδο 2012-13 τη δήλωση συμμετοχής υποχρεωτικά στην δωδεκάδα 4 αθλητών μέχρι 22 ετών (γεν. 1990 και νεώτεροι). Τονίζεται ότι οι 8 μπορεί να είναι πάνω από 22 ετών.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η παράβαση της δεσμευτικής αυτής διάταξης θα έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2α για αντικανονική συμμετοχή αθλητών.

Επισημαίνουμε ότι με την τροποποίηση των Κανονισμών που αποφασίστηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της ΕΟΚ της 5 Μαρτίου 2012, ορίζεται στο άρθρο 54 περί ενστάσεων ότι οι παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών εξετάζονται αυτεπάγγελτα από την Ομοσπονδία, χωρίς να απαιτείται η υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x