Επικαιρότητα

Πικραμμένος: «Θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ»

Την επιθυμία των εταίρων –όπως αυτή καταγράφηκε στη Σύνοδο Κορυφής, να παραμείνουν οι Έλληνες στην ευρωζώνη, μετέφερε ο Παναγιώτης Πικραμμένος στον Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Την επιθυμία των εταίρων –όπως αυτή καταγράφηκε στη Σύνοδο Κορυφής, να παραμείνουν οι Έλληνες στην ευρωζώνη, μετέφερε ο Παναγιώτης Πικραμμένος στον Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη δήλωση που έκανε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι στις Βρυξέλλες συζήτησε με τους Ευρωπαίους συγκεκριμένα μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακάμψει και να καταπολεμήσει την Ανεργία.

Ωστόσο, σημείωσε ότι προϋπόθεση είναι να ανταποκριθεί η χώρα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, κάτι που όπως είπε ο κ. Πικραμμένος, οι «Ευρωπαίοι θεωρούν αυτονόητο».

«Λεφτά…υπάρχουν»

Την εκτίμηση ότι ως το τέλος Ιουνίου οι ανάγκες της Ελλάδας για χρηματοδότηση είναι καλυμμένες, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα έκθεση που συνέταξε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους φέρεται να προειδοποιεί για «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα, η οποία μπορεί να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ως το τέλος του έτους.

«Πάγωμα» όλων των μέτρων του Ιουνίου που προβλέπει το Μνημόνιο, εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα δεσμεύεται να καταργηθούν μονομερώς όλες οι διατάξεις για τα εργασιακά, ενώ άλλα άρθρα θα αναθεωρηθούν ύστερα από συνεννόηση με τους εταίρους.

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα περιοδεύσει το Σάββατο, 26 Μαΐου, στην Κόρινθο, το Άργος και το Ναύπλιο, ενώ την Κυριακή, 27 του μήνα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής.

Πρόσκληση σε διακομματικό διάλογο με αντικείμενο την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου απευθύνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, βλέπει στροφή της Ευρώπης προς τις ελληνικές θέσεις.

Προσπάθεια να αντιστρέψει το έντονα αρνητικό για το ΚΚΕ, κλίμα, όπως αυτό αποτυπώνεται μέσα από τα γκάλοπ, καταβάλλει η Αλέκα Παπαρήγα. Αίσθηση και αντιδράσεις από την τοποθέτηση του Κώστα Πλεύρη στη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.

Στο μεταξύ, την πρώτη της κομματική εμφάνιση από τη μέρα που επέστρεψε, θα πραγματοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Θα μιλήσει αύριο Σάββατο, 26 Μαΐου, στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x