F1

Ε, όχι ρε Σούμι...

Μετά από περίπου έξι χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ γύρισε πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους πιλότους στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό, παίρνοντας την πολ ποζίσιον… μόνο στα χαρτιά, δεδομένης της ποινής πέντε θέσεων με την οποία έχει τιμωρηθεί από το γκραν πρι της Ισπανίας. Συνεπώς, από την πρώτη θέση του Μόντε Κάρλο, θα εκκινήσει ο δεύτερος Μαρκ Γουέμπερ.

Μετά από περίπου έξι χρόνια ο Μίκαελ Σουμάχερ γύρισε πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους πιλότους στις κατατακτήριες δοκιμές του Μονακό, παίρνοντας την πολ ποζίσιον… μόνο στα χαρτιά, δεδομένης της ποινής πέντε θέσεων με την οποία έχει τιμωρηθεί από το γκραν πρι της Ισπανίας. Συνεπώς, από την πρώτη θέση του Μόντε Κάρλο, θα εκκινήσει ο δεύτερος Μαρκ Γουέμπερ.

Το θαύμα έκανε ο Μίκαελ Σουμάχερ στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Ο Γερμανός πιλότος έκανε τον ταχύτερο χρόνο, ύστερα από τις 16 Ιουνίου του 2006 στο γαλλικό γκραν πρι.

Ωστόσο, ο εφτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορεί να εκκινήσει από την πρώτη θέση, λόγω της ποινής που είχε δεχτεί στον αγώνα της Ισπανίας για τη σύγκρουση με τον Μπρούνο Σένα.

Συνεπώς, ο Μαρκ Γουέμπερ θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την πρώτη θέση, έχοντας δίπλα του τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Λιούις Χάμιλτον.

Την καλή απόδοση που είχε στις ελεύθερες δοκιμές δεν κατάφερε να διατηρήσει το δίδυμο της Ferrari, με τους Μάσα και Αλόνσο να εκκινούν από την έκτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με τον Μαρκ Γουέμπερ, ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν βγήκε για χρονομετρηθεί, με αποτέλεσμα να εκκινήσει από τη δέκατη θέση.

Q1: Άτυχος ο Πέρες

Με τους πιλότους να βγαίνουν στους δρόμους του Πριγκιπάτου, δοκιμάζοντας και τις δύο γόμες της Pirelli (μαλακή και πολύ μαλακή), ξεκίνησε η πρώτη περίοδος των δοκιμών των κατατακτήριων δοκιμών, η οποία αρκετά γρήγορα διακόπηκε.

Ο Σέρχιο Πέρες, είδε το πίσω ελαστικό του να φεύγει από το μονοθέσιο του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τη Sauber του στις μπαριέρες και να εγκαταλείψει.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έκανε τον ταχύτερο χρόνο του Q1. Στον αντίποδα βρέθηκαν οι: Πετρόφ - Κοβαλάινεν (Caterham), Γκλοκ-Πικ (Marussia), Καρθικέγιαν-Ντε λα Ρόσα (HRT) και Πέρες (Sauber).

Q2: Ξανά εκτός τελικού ο Μπάτον…

Η ηρεμία διατηρήθηκε για λίγο στους δρόμους του Μονακό, καθώς στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, ήταν η σειρά του Βερνιέ να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να συγκρουστεί στις μπαριέρες.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Τζένσον Μπάτον δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των δοκιμών, αφού στην τελευταία του προσπάθεια ο Κίμι Ραϊκόνεν έκανε τον δέκατο χρόνο, μη επιτρέποντας στον Βρετανό πιλότο να μπει στη δεκάδα.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν πέρασαν στον τελικό είναι οι εξής: Χούλκενμπεργκ- Ντι Ρέστα (Force India), Ρικιάρντο-Βερνιέ (Toro Rosso), Κομπαγιάσι (Sauber), Σένα (Williams)

Αναλυτικά η κατάταξη του γκριντ του Μονακό:

1. Σουμάχερ, Mercedes, 1:14.301*
2. Γουέμπερ, Red Bull, 1:14.381
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:14.448
4. Χάμιλτον, McLaren, 1:14.583
5. Γκροσεάν, Lotus, 1:14.639
6. Αλόνσο, Ferrari, 1:14.948
7. Μάσα, Ferrari, 1:15.049
8. Ραϊκόνεν, Lotus, 1:15.199
9. Μαλδονάδο, Williams, 1:15.245
10. Φέτελ, Red Bull

11. Χούλκενμπεργκ, Force India
12. Κομπαγιάσι, Sauber
13. Μπάτον, McLaren
14. Σένα, Williams
15. Ντι Ρέστα, Force India
16. Ρικιάρντο,Toro Rosso
17. Βερνιέ, Toro Rosso

18. Κοβαλάινεν, Caterham
19. Πετρόφ, Caterham
20. Γκλοκ, Marussia
21. Ντε λα Ρόσα, HRT
22. Πικ, Marussia
23. Καρθικέγιαν, HRT
24. Πέρες, Sauber

*Ποινή πέντε θέσεων

Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x