Απρόσμενο ακόμα και για τον προπονητή της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Γιώργο Μορφέση, ήταν το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα στο World League που διεξήχθη στην Κίνα.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε κατά την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας και τονίζοντας ότι στόχος παραμένουν τα μετάλλια και οι υψηλές θέσεις στις κορυφαίες διοργανώσεις.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Μορφέσης:
Για την επιτυχία της Εθνικής στο Τσουανγκτσού
«Αυτό που πετύχαμε στην Κίνα ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για εμάς. Ομάδα αυτή έχει μεγάλη συνέχεια, αν και είναι αλήθεια ότι την ομάδα την «τράβηξαν» οι παλαιότερες κοπέλες, που φοράνε το σκουφάκι της Εθνικής τα τελευταία 5-6 χρόνια. Όμως και τα υπόλοιπα κορίτσια έδειξαν καλά στοιχεία, και θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον. Καλώς ή κακώς αυτήν είναι η ελληνική ομάδα. Έχουμε ανεβάσει τον πήχη τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας πρέπει να είναι η διάρκεια και η διατήρησή μας σε υψηλές θέσεις, και τα μετάλλια».
Για το αν θα μπορούσε στο Προολυμπιακό της Τεργέστης να είχε επιλέξει κάποιες άλλες πολίστριες από αυτές που τελικά πήγαν στην Ιταλία
«Η καλύτερη ομάδα που χρειαζόμασταν εκείνη την στιγμή, ήταν αυτή που πήγε στην Τεργέστη, και είχε καταφέρει πολλά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.. Στην Ιταλία, πήγαμε με μια ομάδα για το Προολυμπιακό, που πριν δύο μήνες είχε παίξει στον τελικό του Πανευρωπαϊκού. Ξέραμε ότι υπήρχε αυτήν η φουρνιά από πίσω, η οποία είναι ταλαντούχα, και ήταν στις προετοιμασίες τα προηγούμενα χρόνια, με τα προβλήματα τους, λόγω μαθημάτων. Έχουμε επηρεαστεί από αυτήν την κατάσταση, και το πόσο γρήγορα αυτήν η ομάδα αντιμετωπίζει υπερδυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία που σε λίγες μέρες θα διεκδικήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Παρ’ όλα αυτά, αυτήν η κατάσταση προκαλεί έναν θετικό πονοκέφαλο».
Για τον επόμενο στόχο της ομάδας
«Μεγάλος μας στόχος πλέον είναι το Παγκόσμιο του χρόνου, με το στοίχημα να είναι να διατηρήσουμε την φρεσκάδα μας».
Για το ότι κάποιες από τις αθλήτριες φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές
«Είναι πρόβλημα να φεύγουν τα κορίτσια από την Ελλάδα και να πηγαίνουν στο εξωτερικό για σπουδές, γιατί δεν θα τα έχουμε κοντά μας. Από την άλλη, είναι θετικό να πάνε σε χώρες όπως η Αμερική, όπου θα μπορούν αφενός να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο, και αφετέρου να παρακολουθούμε την πορεία τους».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






