Ειδήσεις

«Κανείς δεν βλέπει πια την Ελλάδα με το ίδιο μάτι»

Ποδόσφαιρο που «βγάζει μάτια» δεν έπαιξε ποτέ! Αυτό που όμως έκανε η Ελλάδα το 2004 είναι κάτι που άλλαξε μία και καλή τον τρόπο που την αντιμετωπίζει ο ποδοσφαιρικός κόσμος. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι στάθηκε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ο κορυφαίος Σκωτσέζος δημοσιογράφος και αρθρογράφος, Πάτρικ Μπάρκλεϊ.

Ποδόσφαιρο που «βγάζει μάτια» δεν έπαιξε ποτέ! Αυτό που όμως έκανε η Ελλάδα το 2004 είναι κάτι που άλλαξε μία και καλή τον τρόπο που την αντιμετωπίζει ο ποδοσφαιρικός κόσμος. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι στάθηκε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο ο κορυφαίος Σκωτσέζος δημοσιογράφος και αρθρογράφος, Πάτρικ Μπάρκλεϊ.

Έχοντας ζήσει από πολύ κοντά εδώ και δεκαετίες τις τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και έχοντας εκφράσει γραπτώς τις απόψεις του τόσο για την Ελλάδα και το «θαύμα» της Πορτογαλίας το 2004, σε “Independent”, “Observer”, “Guardian” και άλλα κορυφαία έντυπα στην Βρετανία, ο Πάτρικ Μπάρκλεϊ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική ομάδα έχει… αφαιρέσει από όλους το δικαίωμα να την ξεγράφουν, στάθηκε στους χαμηλούς τόνους που κρατάει σε αυτή την διοργάνωση η Αγγλία και μπορεί να έχει αποτέλεσμα αλλά και την επιθυμία του να κατακτήσει η Γερμανία το Euro.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάτρικ Μπάρλεϊ στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο:

Για την Ελλάδα στο Euro που αρχίζει αύριο:

«Από το 2004 και μετά κανείς δεν μπορεί να δει την Ελλάδα με το ίδιο μάτι. Εγώ προσωπικά αγνοώ αυτούς που λένε ότι δεν παίζει σαν την Μπαρτσελόνα. Έχω γράψει σχετικά άρθρα και έχω τονίσει ότι αυτό που τακτικά κάνει η Ελλάδα είναι πολύ καλό. Έχω υπερασπιστεί την λογική στο παιχνίδι της και τον άθλο που έκανε το 2004. Για τον ουδέτερο καλό θα ήταν στην πρεμιέρα η Πολωνία που είναι διοργανώτρια να νικήσει, όμως θεωρώ ότι η Ελλάδα μπορεί να νικήσει τους Τσέχους στην συνέχεια και να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Για την Αγγλία και τις φετινές τις βλέψεις:

«Για την Αγγλία αυτό που γίνεται μέχρι στιγμής είναι να κρατούνται χαμηλοί τόνοι. Ακόμα και η πρόκριση στα προημιτελικά θα είναι επιτυχία. Όταν δεν περιμένεις κάτι μεγάλο όπως έγινε και με την Ελλάδα το 2004, μπορεί να βγει κάτι καλό. Ποτέ δεν ξέρεις. Κανείς δεν περιμένει την Αγγλία και αυτό δεν δημιουργεί πίεση στην ομάδα. Πάντως αν η Αγγλία φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, θα χρειαστώ ένα εισιτήριο για τον πλανήτη Άρη και ζώντας στο Λονδίνο, θα είναι δύσκολο να γλιτώσω από τους τρελούς πανηγυρισμούς».

Ερωτηθείς για την ομάδα που θεωρεί φαβορί:

«Θα ήθελα να δω την Γερμανία να κατακτά το τρόπαιο. Παίζει τα τελευταία χρόνια το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει ταλέντο και μπορεί να κάνει πολύ καλό τουρνουά. Όσο για την Ισπανία, θεωρώ ότι η κόντρα ανάμεσα στους παίκτες της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, έχει… ξεζουμίσει την ομάδα και αυτό είναι σημαντικό για μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Επιπλέον, η Γαλλία είναι μία πολύ καλή ομάδα, μία φρέσκια ομάδα που θέλω να την δω να πηγαίνει καλά. Αν δεν βγάλει προβλήματα στην άμυνα, νομίζω ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη της διοργάνωσης».

Τέλος, αναφορικά με την στάση που κρατά η κυβέρνηση της Αγγλίας για το Euro, τόνισε: «Τις προηγούμενες μέρες έπαιξε στο BBC ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ με απήχηση στον κόσμο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κρούσματα ρατσισμού που υπάρχουν στην Ουκρανία αποτρέποντας τον κόσμο από το να έρθει. Εγώ βέβαια στην Πολωνία δεν έχω δει τίποτα τέτοιο. Η κυβέρνηση της χώρας είναι πολύ ευαίσθητη σε κάτι τέτοια και δεν θέλει, σε επίσημο επίπεδο, να έχει σχέση με αυτό το τουρνουά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x