Ειδήσεις

Η κριτική των διεθνών

Μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στην Πολωνία η εθνική Ελλάδας, όμως το 1-1 τη διατηρεί στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στην Πολωνία η εθνική Ελλάδας, όμως το 1-1 τη διατηρεί στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι συντάκτες του sport-fm.gr αξιολογούν την εμφάνιση των Ελλήνων διεθνών, και μέσω αυτού να αιτιολογήσουν γιατί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο της αναμέτρησης.


Ιδού λοιπόν ο "έλεγχος" των διεθνών:


Χαλκιάς: Προφανώς δεν ήταν και η καλύτερη βραδιά του διεθνούς τερματοφύλακα, αφού σίγουρα φέρει ευθύνη στο γκολ των Πολωνών. Στα υπόλοιπα, έδειξε σταθερότητα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τη μεγάλη απόκρουση, ενώ δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις εξόδους.

Τοροσίδης: Στο πρώτο μέρος, όπως και οι συμπαίκτες του άλλωστε, δεν μπόρεσε να μπει στο ματς. Αν και από την πλευρά του δεν δέχτηκε πίεση η Εθνική, ο ίδιος δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει επιθετικά, δίνοντας έτσι ανάσες στους συμπαίκτες του. Άλλος παίκτης στο δεύτερο μέρος, από δική του πάσα προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης.

Χολέμπας: Θα την θυμάται καιρό αυτήν τη βραδιά ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Εφιάλτης το πρώτο μέρος, αφού Πίστσεκ και Μπλαστσικόφσκι τον έβαλαν στη μέση και του έβγαλαν την ψυχή. Φάνηκε σχεδόν ανεξήγητα τρακαρισμένος.

Παπασταθόπουλος: Ο αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα. Τόσο από τους αντίπαλους επιθετικούς, όσο και από τον διαιτητή που τον «κιτρίνισε» δυο φορές με μεγάλη ευκολία αναγκάζοντάς τον να δει το δεύτερο μέρος από τα αποδυτήρια.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς, αφού αποχώρησε τραυματισμένος και δυστυχώς χάνει το υπόλοιπο τουρνουά.

Μανιάτης: «Διπρόσωπος» και ο Γιάννης Μανιάτης. Όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του κέντρου, για 45 λεπτά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο ρόλο του, στην επανάληψη όμως, έβγαλε εγωισμό και έσωσε την παρτίδα, μοιράζοντας την μπάλα στα άκρα.

Κατσουράνης
: Τα πήγε καλύτερα ως σέντερ μπακ, όταν πέρασε εκεί αναγκαστικά μετά την αποβολή του Παπασταθόπουλου. Στο κέντρο της άμυνας πρόσφερε αρκετά και ίσως τον δούμε σε αυτήν τη θέση στα υπόλοιπα ματς της διοργάνωσης.

Καραγκούνης: Αν δεν υπήρχε το χαμένο πέναλτι, θα μιλάγαμε ίσως για τον κορυφαίο του ματς. Ο «Κάρα» έβγαλε ψυχή στο χορτάρι κι έδωσε απαντήσεις σε όσους τον θεωρούν ξοφλημένο. Με μυαλό και πάθος κάλυψε την έλλειψη ταχύτητας, που άλλωστε είναι γενικότερο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας.

Νίνης: Εκτός αγώνα ο Σωτήρης Νίνης δεν άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Σάντος ξεκινώντας τον βασικό. Απόλυτα δικαιολογημένη η αντικατάστασή του.

Σαμαράς: Αν δεν έβγαινε ο Νίνης, σίγουρα θα ήταν ο Σαμαράς εκείνος που θα είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο. Αφού… τη γλίτωσε, ο επιθετικός της Σέλτικ ήταν θετικός και θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε ήρωα αν έδειχνε πιο… Killer στα τελειώματα των φάσεων.

Γκέκας: Φανερά ντεφορμέ ο άνθρωπος που έχει ξελασπώσει αρκετές φορές στο παρελθόν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η εμφάνισή του ήταν συνέχεια εκείνων των φιλικών, όπου έδειξε να μην είναι στα καλύτερά του. Μοναδική δικαιολογία το γεγονός πως δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ένας εκ των κορυφαίων του αγώνα. Έτσι και αλλιώς το γεγονός πως έμενε εκτός ενδεκάδας ένας τέτοιος παίκτης είναι από μόνο του είδηση. Συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Κατσουράνη και αποτέλεσε για όσο αγωνίστηκε παράδειγμα μοντέρνου σέντερ μπακ. Είμαστε τυχεροί που είναι Έλληνας.

Φορτούνης: Άλλαξε την εικόνα του ματς από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι. Από τα πόδια του ξεκινά τόσο το πέναλτι που κερδίζει ο Σαλπιγγίδης, όσο και η ασίστ στο γκολ που σημείωσε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, το οποίο δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Μεγάλη εμφάνιση από έναν παίκτη που δεν έχει μόνο όλο το μέλλον μπροστά του, έχει και το… παρόν. Ας μην το ξεχάσει ο Σάντος.

Σαλπιγγίδης: Ο τρίτος… σωματοφύλακας των αλλαγών του Πορτογάλου που γύρισαν το ματς. Ο «Σάλπι» προκάλεσε αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνας, σημείωσε ένα γκολ, κέρδισε πέναλτι κι έστειλε άλλη μια φορά την μπάλα στα δίχτυα (άσχετα αν είχε προηγηθεί οφσάιντ). Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται 45 λεπτά;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x