Stoiximan Super League

Ψηλά στη λίστα ο Μονίς

Την περίπτωση του Ρικάρντο Μονίς έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ για την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της ομάδας, όπως γράφει σήμερα η SportDay. Πρόκειται για μία προσιτή περίπτωση, είναι ελεύθερος και δείχνει να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει στην «Ένωση» για τον διάδοχο του Νίκου Κωστένογλου. Λιγοστεύουν οι πιθανότητες για τον Κλάιφερτ. Επιφυλακτικός παραμένει ο Λεονάρντο, αν και η Changchun Yatai του προσφέρει περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη πρότασή της.

Την περίπτωση του Ρικάρντο Μονίς έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ για την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της ομάδας, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Πρόκειται για μία προσιτή περίπτωση, είναι ελεύθερος και δείχνει να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει στην «Ένωση» για τον διάδοχο του Νίκου Κωστένογλου.

Ο 48χρονος τεχνικός κατέκτησε πριν από λίγο καιρό το νταμπλ με την Σάλτσμπουργκ, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως βοηθός ή συνεργάτης προπονητών στις Φέγενορντ, Γκρασχόπερς, Τότεναμ και το Αμβούργο.

Μάλιστα, ο Μονίς έχει τη έχει τη φήμη του κόουτς που «ειδικεύεται» στο να δουλεύει με παίκτες που έρχονται από τις ακαδημίες και κατάφερε να διακριθεί με την Σάλτσμπουργκ, έχοντας μειωμένο μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το κασέ του Ολλανδού (περίπου 300.000 ευρώ) μαζί με το κόστος των συνεργατών δεν ξεπερνάει τα πλαίσια που έχουν ορίσει στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Το θέμα, όμως, είναι πως η διοίκηση δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν τεχνικό (όπως και στον Τραϊανό Δέλλα) να προσφέρει εγγυήσεις ή κάποιο συγκεκριμένο πλάνο εν όψει της νέας περιόδου.

Αυτή τη στιγμή όλα στην ΑΕΚ είναι στον «αέρα» και όσο δεν υπάρχει ρευστό, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα.

Όσον αφορά την περίπτωση του Πάτρικ Κλάιφερτ, τα οικονομικά δεδομένα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη οποιαδήποτε συνεργασία με τον Ολλανδό. Το κασέ του 35χρονου προπονητή ανέρχεται στα 400.000 και αν υπολογίσουμε πόσα χρήματα απαιτούνται για τους συνεργάτες του το παραπάνω ποσό ανεβαίνει αισθητά.

Αν και η Changchun Yatai κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στον Λεονάρντο (περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων), εκείνος παρουσιάζεται επιφυλακτικός και θα συζητήσει με τον μάνατζέρ του τη συγκεκριμένη υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ έχει απαντήσει θετικά στην προσφορά του κινεζικού συλλόγου, ο οποίος προσφέρει 800.000 ευρώ και περιμένει να πει το «ναι» ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x