Επικαιρότητα

Τα βρήκαν Βενιζέλος-Κουβέλης, περιμένουν τον Αντώνη

Σε κρίσιμο στάδιο σήμερα, Τρίτη, οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ολοκληρώθηκε στις 11:00 π.μ. η συνάντηση Βενιζέλου- Κουβέλη. Εντός της ημέρας και νέα επαφή, Κουβέλη-Σαμαρά.

Σε κρίσιμο στάδιο σήμερα, Τρίτη, οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Ολοκληρώθηκε στις 11:00 π.μ. η συνάντηση Βενιζέλου- Κουβέλη. Εντός της ημέρας και νέα επαφή, Κουβέλη-Σαμαρά.

«Με τον Φώτη Κουβέλη συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται εθνική διαπραγματευτική ομάδα, για τις αλλαγές στο μνημόνιο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναφερόμενος στο θέμα των προσώπων ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν χρειάζεται μόνο φερεγγυότητα, αλλά και καταλληλότητα».

Από τη μεριά του ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε στη φερεγγυότητα των προσώπων που θα κληθούν να στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας.
Πρόταξε, όμως, τα σημεία προγραμματικής συμφωνίας (προοδευτική κατεύθυνση, ανάσχεση λιτότητας) και γι’ αυτό και είπε ότι «χρειάζεται διαπραγμάτευση για πολιτικές του μνημονίου».
«Τις επόμενες ώρες αναμένω πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά» διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σύσκεψη των τριών συν τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο επιθυμεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξετάζει τυχόν υπουργοποίηση των κ.κ. Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη.

«Ακατάλληλος για πρωθυπουργός»

«Ο κ. Σαμαράς, που έχει υπογράψει και δεσμευθεί ότι θα τηρήσει το μνημόνιο, δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί σχήματος κυβερνητικής συνεργασίας» δήλωσε (Βήμα Fm) την Τρίτη το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης.

Εν τω μεταξύ, απορρίπτουν οι δανειστές τυχόν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό. Ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης στο χρόνο εφαρμογής του μνημονίου.

«Ενδεχόμενες αλλαγές δεν μπορούν να ακουμπήσουν την ουσία του προγράμματος, όπως η πολιτική της λιτότητας και η πώληση δημόσιας περιουσίας», δήλωσε το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x