Ειδήσεις

Γιαννιώτης: «Θα προσπαθήσω να είμαι στο βάθρο»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία του για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ελπίζει η προσπάθεια του να ανταμειφθεί ανεβαίνοντας στο βάθρο. Ο 32χρονος κολυμβητής ολοκλήρωσε το βασικό τις προπονήσεις του στη Νότιο Αφρική όπου και βρισκόταν και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και για τα συμπεράσματα που βγήκαν.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία του για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ελπίζει η προσπάθεια του να ανταμειφθεί ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Ο 32χρονος κολυμβητής ολοκλήρωσε τις προπονήσεις του στη Νότιο Αφρική όπου και βρισκόταν και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και για τα συμπεράσματα που βγήκαν.


Θέλει βάθρο

«Πάντα πάω για το καλύτερο, εννοείται. Έχω ένα καλό συναίσθημα, έχω κάνει καλή πορεία και προπονήσεις μέχρι στιγμής, αλλά από ‘κει και πέρα δεν ξέρω σε τι μέρα θα βρεθώ. Αν είναι μια καλή μέρα για μένα, γιατί να μην έρθει και το καλύτερο αποτέλεσμα; Αυτό σημαίνει πως θα προσπαθήσω να είμαι στο βάθρο. Θεωρώ πως έχω ελπίδες για το απόλυτο».

Η επιλογή της Νοτίου Αφρικής

«Επιλέξαμε για ακόμη μία φορά τη Νότιο Αφρική, λόγω του υψομέτρου, που ήταν περίπου 1650μ. Πάντα είναι καλό να δουλεύουμε σε αρκετό υψόμετρο πριν από μεγάλες διοργανώσεις, καθώς οι προπονήσεις είναι πιο έντονες, πιο ουσιαστικές και γίνονται πιο πολλά χιλιόμετρα. Επίσης όταν κατεβαίνεις για να αγωνιστείς σε χαμηλότερο υψόμετρο, έχεις τις θετικές επιπτώσεις αυτών των προπονήσεων. Το κάνουμε πολλά χρόνια, και το επιλέξαμε και φέτος. Θα λειτουργήσει σε καλό αυτό».

Τα συμπεράσματα των προπονήσεων

«Ανταποκρίθηκα καλά στις προπονήσεις. Υπάρχει κούραση, αλλά τα πολλά χιλιόμετρα δεν επιτρέπουν να γίνει «κοιλιά». Έκανα πολλά χιλιόμετρα μέσα σε τρεις βδομάδες, πάνω από 350χλμ, που είναι μεγάλο νούμερο, αλλά σημαντικό για την πορεία μου στους Ολυμπιακούς».

Και τώρα τι;

«Φυσικά και θα συνεχίσω προπονήσεις. Άλλωστε την επόμενη βδομάδα έχουμε και το πρωτάθλημα (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 26 Ιουλίου Λακ Σεν Ζαν, Καναδάς), που είναι μια καλή παρένθεση. Έπειτα θα ξεκουραστώ για λίγο, αλλά την Δευτέρα μετά το Παγκόσμιο θα ξαναξεκινήσω, με σκοπό να μπούμε στην φάση του φορμαρίσματος, που λέμε, πριν τους Ολυμπιακούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x