Στίβος

Κορυφαίοι Χονδροκούκης, Υφαντίδου

Η Σοφία Υφαντίδου και ο Δημήτρης Χονδροκούκης αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στίβου για Απρίλιο-Μάιο, όπως προέκυψε από τη σχετική ψηφοφορία που διεξάγει κάθε μήνα ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η Σοφία Υφαντίδου και ο Δημήτρης Χονδροκούκης αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στίβου για Απρίλιο-Μάιο, όπως προέκυψε από τη σχετική ψηφοφορία που διεξάγει κάθε μήνα ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η πρωταθλήτρια συνθέτων αγωνισμάτων συγκέντρωσε το 38,6% από το σύνολο των ψήφων των φίλων του κλασικού αθλητισμού. Η Υφαντίδου έκανε σπουδαία εμφάνιση στο Ντενσεζάνο, όπου συγκέντρωσε 6.190 βαθμούς στο έπταθλο, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και εξασφάλισε το όριο τόσο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους στον κλειστό συγκέντρωσε το 39% των ψήφων. Αυτό, αφού "άνοιξε" τη θερινή σεζόν με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που έκλεισε τη χειμερινή. Ο Χονδροκούκης ξεπέρασε τα 2.32 στο Diamond League της Ντόχα.

Από πέρυσι, είχε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Σπύρος Λεμπέσης. Όμως, στις 19 Μαΐου φρόντισε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Ο Έλληνας ακοντιστής συμμετείχε στα «Μάτσεια» στη Λευκωσία και έστειλε το ακόντιο στα 83.02, οπότε συγκέντρωσε το 17,7% των ψήφων.

Ο Περικλής Ιακωβάκης πήρε το 13% των ψήφων, αφού ξεκίνησε τη χρονιά από τη Θεσσαλονίκη και τα «Ζαχαριάδεια», όπου κάλυψε τα 400 μέτρα με εμπόδια σε 49.93. Η επίδοση του, η οποία ήταν η κορυφαία στην Ευρώπη για εκείνη την περίοδο, του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Στους άνδρες, οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν τα αντίστοιχα ποσοστά των ψήφων. Ο Γιώργος Τσάκωνας 12,7%, ο Κώστας Ντεντόπουλος 10% και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης 7,6%.

Στις γυναίκες, μετά την Υφαντίδου, τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις πήρε η Νικόλ Κυριακοπούλου με ποσοστό 16,4%. Από το Diamond League στο Κατάρ, ξεκίνησε η πανελλήνια ρεκορντγούμαν του επί κοντώ και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά την εξάμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού. Η Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4.55 και κατέλαβε την τρίτη θέση στο αγώνισμα.

Το όριο για το Λονδίνο «έπιασε» και η Τίνα Κεφάλα στον μαραθώνιο, καθώς στον αγώνα που έγινε στο Ενσχεντε τερμάτισε σε 2.41.01 και αυτό της χάρισε το 13,8%.

Στις υπόλοιπες θέσεις ακολούθησαν με 13,1% η Κατερίνα Στεφανίδη, 12,8% η Ηλιάνα Κοροσίδου και 5,3% η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x