Κώστας Νικολακόπουλος

Σηφάκης ο αήττητος: 9-5-0! Με παθητικό μόλις 5 γκολ!!!

Είναι αλήθεια ότι ο Σηφάκης δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια στην εθνική ομάδα. Μόλις 14, μέσα σε μία τριετία. Ωστόσο, αυτά τα 14 παιχνίδια του έχουν ένα κοινό σημείο.

Είναι αλήθεια ότι ο Σηφάκης δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια στην εθνική ομάδα. Μόλις 14, μέσα σε μία τριετία. Ωστόσο, αυτά τα 14 παιχνίδια του έχουν ένα κοινό σημείο.

Σε κανένα από αυτά δεν έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ! Ποτέ! Από το ντεμπούτο του (2-1 το Λουξεμβούργο εντός), έως την ιστορική νίκη τις προάλλες επί της Ρωσίας με 1-0.

Τα ενδιάμεσα 12 παιχνίδια ήταν: φιλικό με Κορέα 2-2 (το ένα το έφαγε ο Τζόρβας), φιλικό σε Σερβία 1-0, με Γεωργία μέσα 1-1, με Κροατία έξω 0-0, με Λετονία μέσα 1-0, με Ισραήλ μέσα 2-1, φιλικό με Καναδά 1-0, φιλικό σε Βοσνία 0-0, με Ισραήλ έξω 1-0, με Λετονία έξω 1-1, φιλικό 1-0 με Αρμενία και με Τσεχία νίκη 2-1 (το γκολ ο Χαλκιάς).

Σύνολο αποτελεσμάτων της εθνικής στα 14 παιχνίδια με το Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια: 9 νίκες και 5 ισοπαλίες! Σε επίσημα παιχνίδια 6 νίκες και 3 ισοπαλίες! Και σε φιλικά 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Σε αυτά τα 14 παιχνίδια του, για την ακρίβεια 12 ολόκληρα, ένα ημίχρονο κι ένα 70λεπτο, ο Σηφάκης δέχθηκε μόλις 5 γκολ! 4 σε επίσημα παιχνίδια κι ένα σε φιλικό.

Με τους Γερμαναράδες βέβαια παίζουμε σήμερα. Το πιο δύσκολο παιχνίδι της καριέρας του Σηφάκη. Άλλο Ρώσοι, Τσέχοι, Κροάτες και λοιποί συγγενείς κι άλλο οι Γερμανοί. Ωστόσο, αν μη τι άλλο θα έχει ψυχολογία ο τερματοφύλακας της εθνικής, που άμα λάχει και σε συλλογικό επίπεδο έχει παίξει και σε παιχνίδια όπως με την Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 μέσα και 3-2 έξω, με τη Μάντσεστερ Σίτι 0-0 μέσα, με τη Λεβερκούζεν 0-0 μέσα και 0-1 έξω. Μόνο στην Αγγλία με τη Σίτι (0-3) ξέφυγε το πράγμα…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x