Έντεκα κορυφαίοι αθλητές παγκοσμίου φήμης προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2012 που ξεκινά στις 23 Ιουνίου από την Κορσική. Οι αθλητές έχουν ήδη φθάσει στην παλιά πόλη του Μπονιφάτσιο, στο γαλλικό νησί της Κορσικής, για την πρώτη από τις επτά τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν το πρωτάθλημα και θα αναδείξουν το νικητή, σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι η πιο ανταγωνιστική στην ιστορία της διοργάνωσης!

Οι αθλητές βρίσκονται σε απίστευτη φόρμα και οι καταδύσεις είναι πιο δύσκολες από ποτέ, ωστόσο τα βασικά στοιχεία παραμένουν ίδια: οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου αγωνίζονται ενάντια στη βαρύτητα, απογειώνονται από ύψος 27 μέτρων και προσκρούουν στο νερό σε μόλις 3 δευτερόλεπτα αναπτύσσοντας ταχύτητες που ξεπερνούν τα 85 χλμ.

Για άλλη μια χρονιά το μοναδικό πρωτάθλημα θα αναδείξει τις πιο συγκλονιστικές καταδύσεις του κόσμου σε επτά αγώνες, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή. Οι αθλητές θα αναμετρηθούν σώμα με σώμα για τον πολυπόθητο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, διαδίδοντας το πνεύμα του Cliff Diving σε ολόκληρο τον κόσμο!

Η σεζόν αναμένεται να είναι η πιο συναρπαστική έως τώρα με τους νικητές των προκριματικών να προσθέτουν σίγουρα ακόμα ένα κίνητρο στους ήδη καθιερωμένους αθλητές. Ο 23χρονος πρωτοεμφανιζόμενος David Colturi από τις ΗΠΑ, δεν είναι μόνο ο νεότερος αθλητής, αλλά, όπως φαίνεται, έχει κερδίσει από νωρίς την προσοχή των κριτών. Ο Βρετανός δύτης Blake Aldridge κατάφερε να φτάσει στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 και είναι ο πρώτος αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής του πρώτου πρωταθλήματος Cliff Diving, Orlando Duque, επέστρεψε στην εξέδρα των καταδύσεων μετά από τον περσινό τραυματισμό στον αστράγαλο και είναι αποφασισμένος να ανακτήσει τον τίτλο από τον Βρετανό Gary Hunt.


Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ