Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: «ΚΕΘΕΑ εν δράσει» σημαίνει αλληλεγγύη

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που θα γιορτασθεί την Τρίτη, 26/6, βρέθηκα κοντά τους (ως μέρος μεγάλης παρέας δημοσιογράφων-επισκεπτών) για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο και θέλω να σας μεταφέρω το εξής: Ο αγώνας για απεξάρτηση που κάνουν τα παιδιά εκεί μέσα και η υλική, τεχνική, πρακτική, συμβουλευτική και ηθική υποστήριξη που τους παρέχεται είναι -πέρα από επιτυχημένη- υπεράνω πάσης περιγραφής.

Για την κοινότητα του «ΚΕΘΕΑ εν δράσει» που λειτουργεί στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού πιθανώς να έχετε πληροφορηθεί από κάποια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή. Αν όχι, μπορείτε να το κάνετε πληκτρολογώντας www.kethea.gr ή διαβάζοντας αυτό το κείμενο.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που θα γιορτασθεί την Τρίτη, 26/6, βρέθηκα κοντά τους (ως μέρος μεγάλης παρέας δημοσιογράφων-επισκεπτών) για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο και θέλω να σας μεταφέρω το εξής: Ο αγώνας για απεξάρτηση που κάνουν τα παιδιά εκεί μέσα και η υλική, τεχνική, πρακτική, συμβουλευτική και ηθική υποστήριξη που τους παρέχεται είναι -πέρα από επιτυχημένη- υπεράνω πάσης περιγραφής. Το ευτυχές αυτό γεγονός έχει να κάνει με το ότι στον τομέα της συμβουλευτικής και της τεχνογνωσίας σχετικά με το θέμα, η Ελλάδα βρίσκεται σε κορυφαία θέση παγκοσμίως και εξάγει τεχνογνωσία σε άλλα κράτη που θέλουν να οργανώσουν παρόμοιες πρότυπες μονάδες.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ο τρόπος που γίνονται τα πράγματα στην κοινότητα. Σκεφθείτε 20-30 ανθρώπους διαφορετικών εθνιοτήτων, από 20-50 ετών με ένα κοινό και πολύ δύσκολο στόχο. Μια πολλαπλή, καθημερινή πάλη με τον εαυτό σου, τα προβλήματά σου, τις αντοχές σου και μια ελπίδα που χτίζεται κουβέντα με την κουβέντα, μέρα με τη μέρα, πράξη με την πράξη. Η ωριμότητα με την οποία οι άνθρωποι αυτοί συμβιώνουν, δένονται, μοιράζονται και αλληλοϋποστηρίζονται είναι μνημειώδης. 30 μικροί σωματοφύλακες, ένας για όλους και όλοι για έναν. Στα πάντα. Στο μοίρασμα της δουλειάς, στην αγκαλιά, στον καλό λόγο, δρουν άπαντες ως ένα σώμα, μια ψυχή. Δεν το πιστεύεις αν δεν το δεις με τα μάτια σου.

Πιο πολύ όμως συγκλονίζεσαι κοιτώντας στα δικά τους μάτια. Μάτια χαρούμενα, μάτια γεμάτα ελπίδα, που μέσα τους καθρεφτίζεται η δύναμη της ψυχής τους. Η δύναμη για να «καθαρίσουν» και να βγουν από εκεί για να ξανακερδίσουν τη ζωή. Όλοι μαζί. Αλληλέγυοι. Και εδώ είναι η ουσία: Στην νοοτροπία και τον τρόπο προσέγγισής τους, που είναι το καλύτερο ζωντανό παράδειγμα αλληλεγγύης. Αυτό που η υπόλοιπη χώρα ψάχνει να βρει και εύχεται να συμβεί μπας και ξανασταθεί στα πόδια της ανθρωπιστικά, στην κοινότητα του «ΚΕΘΕΑ εν δράσει» είναι τρόπος ζωής. Είναι η καθημερινή τους πραγματικότητα.

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x