Ειδήσεις

Τσάμπι(ονς) Αλόνσο!

Στην εκατοστή του συμμετοχή με την φανέλα της εθνικής Ισπανίας, ο Τσάμπι Αλόνσο με δύο γκολ οδήγησε την ομάδα του στον ημιτελικό του Euro. Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 2-0 της Γαλλίας και μάλιστα, ήταν η πρώτη τους νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια στην πολύχρονη κόντρα τους. Το λάθος σύστημα του Μπλαν… κρέμασε την ομάδα του, με την Πορτογαλία να περιμένει στον πρώτο ημιτελικό την Τετάρτη την ομάδα του Ντελ Μπόσκε.

Στην εκατοστή του συμμετοχή με την φανέλα της εθνικής Ισπανίας, ο Τσάμπι Αλόνσο με δύο γκολ οδήγησε την ομάδα του στον ημιτελικό του Euro.

Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 2-0 της Γαλλίας και μάλιστα, ήταν η πρώτη τους νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια στην πολύχρονη κόντρα τους.

Το λάθος σύστημα του Μπλαν… κρέμασε την ομάδα του, με την Πορτογαλία να περιμένει στον πρώτο ημιτελικό την Τετάρτη την ομάδα του Ντελ Μπόσκε.

Πως έπαιξαν:

Ισπανία: Με αυτό το… περίεργο 4-3-3 (ή 4-6-0) χωρίς φορ παρέταξε την ομάδα του ο Ντελ Μπόσκε. Ο Κασίγιας, όπως ήταν φυσικό έκατσε κάτω από τα δοκάρια, οι Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος και Άλμπα παρατάχθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, η τριάδα ήταν οι Τσάμπι Αλόνσο, Μπούσκετς και Τσάβι, πίσω από τους Σίλβα (δεξιά), Ινιέστα (αριστερά) και Φάμπρεγκας (σε πιο ελεύθερο ρόλο)

Γαλλία: Με επιθετικό σχήμα (4-3-3) μεν, αλλά αμυντικό πλάνο δε, αποφάσισε να κατεβάσει την ομάδα του ο Μπλαν. Ο Γιορίς έκατσε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, οι Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Ραμί και Κλισί έπαιξαν από δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο, ο Εμβιλά ήταν ο αμυντικός μέσος και οι Καμπάιγ και Μαλουντά ως εσωτερικοί χαφ μπροστά του. Ο δεξιός μπακ Ντεμπισί έπαιζε έξω δεξιά (!), ο Ριμπερί αριστερά και ο Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης. Δηλαδή χρησιμοποίησε δύο δεξιά μπακ στην πλευρά αυτή, αφήνοντας έξω τον καλύτερό του παίκτη, Νασρί...



Το λάθος στήσιμο του Μπλαν, φάνηκε αμέσως στο χορτάρι. Οι Ισπανοί μπήκαν πιο επιθετικά, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας και οι Γάλλοι εμφανίστηκαν πιο νωθροί, αφού είχαν περιοριστεί από το πάσινγκ γκέιμ των αντιπάλων τους. Επιπροσθέτως, η κόντρα-επίθεση που θα ήθελε ο προπονητής των «τρικολόρ» να χτυπήσουν οι παίκτες του δεν λειτούργησε καθόλου, αφού ούτε ο Ρεβεγιέρ είναι μπακ που ανεβαίνει με επιτυχία, ούτε ο Ντεμπισί μπορεί να κάνει τον αντι-Νασρί.

Και αυτό που φαίνονταν να έρχεται σιγά-σιγά, ήρθε στο 19’. Και εξέθεσε ακόμη μία φορά τον Μπλαν. Αφού στην δεξιά του πτέρυγα, που την φόρτωσε με δύο μπακ, ο Ινιέστα κινήθηκε ωραία, πάσαρε κάθετα στον Ζόρντι Άλμπα και αυτός με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Τσάμπι Αλόνσο που έρχονταν από πίσω ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς.

Στην συνέχεια οι Γάλλοι ανέβηκαν κάπως, ισορρόπησαν, αλλά ενώ έφταναν με περίτεχνες ενέργειες μέχρι την περιοχή των «φούριος ρόχας» και έδειχναν πως το ταλέντο ξεχειλίζει, τους έλειπε η τελική πάσα ή το σωστό τελείωμα των φάσεων. Αφού και η μοναδική τους καλή στιγμή, προήλθε από στημένη μπάλα, όταν στο 32’ ο Καμπάιγ εκτέλεσε ένα φοβερό φάουλ αλλά ο Κασίγιας απογειώθηκε στο παραθυράκι και απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς να πονοκεφαλιάσει ξανά ο Ντελ Μπόσκε, που έβλεπε την ομάδα του να προηγείται και να μην απειλείται.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε διαφορετικά. Οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά, αφού δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Ήταν πίσω στο σκορ και άρχισαν να πιέζουν. Με αποτέλεσμα να πάρουν την κατοχή και σιγά-σιγά να κλείνουν τους Ισπανούς στην περιοχή τους. Όμως ο Μπλάν, επέμενε με αυτό το αμυντικό σχήμα. Και οι «τρικολόρ» ενώ πίεζαν και έφταναν κοντά στην περιοχή, δεν είχαν κλασσικές ευκαιρίες.

Κι αφού χάθηκε ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, αποφάσισε να παίξει επιθετικά ρίχνοντας στην μάχη τους Μενέζ και Νασρί. Όμως υπήρχε ήδη κούραση και τα πόδια και των δύο ομάδων ήταν βαριά. Ο χρόνος πέρναγε και το ματς έδειχνε πως ευκαιρίες πολλές δεν θα υπάρξουν. Έτσι, οι Γάλλοι έψαχναν μία μήπως και ισοφαρίσουν και οι Ισπανοί αμύνονταν, κρυφοκοιτώντας παράλληλα μία αντεπίθεση να «σκοτώσουν» τους αντιπάλους τους.

Πράγμα το οποίο κατάφεραν, αφού ο Πέδρο με ωραία τρίπλα στο 90’ ξέφυγε από τον Ρεβεγιέρ με τον Γάλλο αμυντικό να τον.. ακουμπάει και τον Ριτσόλι να δίνει πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο MVP της αναμέτρησης, Τσάμπι Αλόνσο που γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την εκατοστή συμμετοχή του στην εθνική Ισπανίας.




Original Video- More videos at TinyPic

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα(84’ Καθόρλα), Φάμπρεγκας(67’ Τόρες), Σίλβα (65’ Πέδρο)

Στον πάγκο: Βαλντέζ, Ρέινα, Αλμπιόλ Χάβι Μαρτίνεθ, Χουανφράν, Νάβας, Νεγρέδο, Μάτα, Γιορέντε

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Ραμί, Κλισί, Εμβιλά (79’ Ζιρού), Καμπάιγ, Μαλουντά(65’ Νασρί), Ντεμπισί(64’ Μενέζ), Ριμπερί, Μπενζεμά

Στον πάγκο: Μανταντά, Καρασό, Εβρά, Βαλμπουενά, Ματουιντί, Ντιαρά, Μαρτέν, Μπεν Αρφά



Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x