Συγκινητικές στιγμές έζησαν τα μέλη της αποστολής της Εθνικής μπάσκετ ανδρών Β΄ στο κτίριο της Παγκρήτιας Αδελφότητας στη Μελβούρνη. Οι ομογενείς υποδέχτηκαν τους Έλληνες διεθνείς και το τεχνικό τιμ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και, σε σύντομες ομιλίες τους, τόνισαν ότι είναι περήφανοι για αυτό.
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Κώστας Νικάκης, αναφέρθηκε στη μετανάστευση και στη νοσταλγία για την πατρίδα. «Είστε περισσότερο Έλληνες από πολλούς συμπατριώτες μας που μένουν εντός των συνόρων», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ένιωσε συγκίνηση όταν άκουσε στα γήπεδα τον εθνικό μας ύμνο από ελληνόπουλα τρίτης γενιάς.
Στη συνέχεια, έγιναν οι καθιερωμένες ανταλλαγές αναμνηστικών. Η ΕΟΚ παρέδωσε στον πρόεδρο της Αδελφότητας μια φανέλα με τις υπογραφές όλων των διεθνών, ενώ τα μέλη της Αδελφότητας παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στην ελληνική αποστολή, τοπικά παραδοσιακά όργανα, καθώς και αναμνηστικά. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δίνει την Τετάρτη στις 12:00 το τελευταίο της παιχνίδι με την εθνική ανδρών της Αυστραλίας. Ο Κώστας Μίσσας θα έχει στη διάθεσή του τους τρεις από τους τέσσερις παίκτες που τραυματίστηκαν στην αναμέτρηση της Δευτέρας, τους Βεργίνη, Παπαντωνίου και Κατσίβελη, ενώ, αντίθετα, θα απουσιάσει ο Τσακαλέρης, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία, καθώς υπέστη διάστρεμμα.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






