Ελλάδα

Καλύτερα τώρα, παρά μετά…

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της και παρουσιάζοντας αδυναμίες… θνητού, η Εθνική επικράτησε 88-76 της Νιγηρίας σε φιλικό αγώνα στο Σάο Κάρλος της Βραζιλίας. Σπανούλης και Πρίντεζης με 20 και 15 πόντους αντίστοιχα οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας, που είχε προβλήματα στην άμυνα και κατά διαστήματα στην επίθεση. «Δεκτή η συγγνώμη του Βαρεζάο, αν το εννοεί», δήλωσε ο Νίκος Ζήσης.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της και παρουσιάζοντας αδυναμίες… θνητού, η Εθνική επικράτησε 88-76 της Νιγηρίας σε φιλικό αγώνα στο Σάο Κάρλος της Βραζιλίας. Σπανούλης και Πρίντεζης με 20 και 15 πόντους αντίστοιχα οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας, που είχε προβλήματα στην άμυνα και κατά διαστήματα στην επίθεση. Επόμενο ματς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά, αύριο με τη Νέα Ζηλανδία.

Το ματς…

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μαυροειδή. Ο Λαρισαίος γκαρντ πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους της ελληνικής ομάδας (5-2), που προηγήθηκε με 15-10 στα μέσα της πρώτης περιόδου με τρίποντο του Πρίντεζη, ο οποίος αντικατέστησε τον Καϊμακόγλου όταν ο τελευταίος αποχώρησε μετά από γονατιά στον προσαγωγό. Ο Ηλίας Ζούρος δοκίμασε και σχήμα με τρεις γκαρντ, Ζήση, Σπανούλη και Καλάθη, με την «επίσημη αγαπημένη» να διατηρεί το προβάδισμα (17-13) φτάνοντας μέχρι και το +9 (26-17) πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με 26-19.

Ζήσης, Καλάθης, Μπράμος, Φώτσης και Μπουρούσης ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο για την Ελλάδα, που προηγήθηκε με 34-26, αλλά παρουσιάζοντας δυσλειτουργία στην επίθεση και κενά στην άμυνα επέτρεψε στο αφρικανικό συγκρότημα να περάσει μπροστά με ένα σερί 9-0 (34-35). Ο Ηλίας Ζούρος αναγκάστηκε να καλέσει τάιμ άουτ, αλλά η εικόνα της Εθνικής δεν βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί και στο -5 (38-43). Το τρίποντο του Νίκου Ζήση δεν ήταν αρκετό και η ελληνική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, 42-45. Πρίντεζης και Σπανούλης με 9 και Ζήσης και Μπουρούσης με 8 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Εθνικής στο πρώτο μέρος.

Με Μάντζαρη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση έγινε η εκκίνηση στο δεύτερο μέρος για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζοντας προβλήματα από τους αθλητικούς παίκτες της Νιγηρίας έφτασε να υπολείπεται ακόμη και έξι πόντους (47-53). Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, ένας αιφνιδιασμός με κάρφωμα του Πρίντεζη και δύο τρίποντα από Σλούκα και Μάντζαρη έβαλαν ξανά μπροστά την Εθνική, 55-53. Τα πολλά λάθη έφεραν ξανά τους Αφρικανούς στο +5, προτού ένα τρίποντο του Καλάθη γράψει τον επίλογο της τρίτης περιόδου, 62-64.

Ο Ηλίας Ζούρος έριξε στη μάχη τους Καλάθη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Φώτση για το τελευταίο δεκάλεπτο. Η Νιγηρία είχε τον έλεγχο (64-69) βρίσκοντας λύσεις απέναντι στην ασθενή ελληνική άμυνα, ωστόσο όταν χρειάστηκε πήρε… μπρος η επίθεση. Καλάθης, Φώτσης και Σπανούλης πέτυχαν τρία διαδοχικά τρίποντα, ενώ ο Ζήσης ευστόχησε σε δύο βολές και με ένα 11-0 η Εθνική προηγήθηκε 75-69 στα μέσα της περιόδου. Με οδηγό τον Σπανούλη που ήταν επιθετικά ασταμάτητος, η ελληνική ομάδα έφτασε να προηγείται 83-71 δυόμισι λεπτά πριν το τέλος εξασφαλίζοντας τη νίκη γοήτρου με 88-76.

Δωδεκάλεπτα: 26-19, 42-45, 62-64, 88-76.

Ελλάδα: Βασιλειάδης 3, Μπουρούσης 10, Ζήσης 10, Σπανούλης 20, Καλάθης 12, Φώτσης 3, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 6, Μαυροειδής 3, Μάντζαρης 3, Σλούκας 3, Μπράμος, Καϊμακόγλου, Καββαδάς.

Νιγηρία: Σκιν 11, Ιμπέκουε 2, Ντιόγκου 17, Αλ Φαρούκ 8, Νταγκουντούρο 9, Ογκούτσι 7, Άρτσιμπονγκ 4, Αλάντε 16, Ογιεντέζι 2, Ογκμπούζα.

Η πλήρης στατιστική του αγώνα

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x