Στίβος

Εκανε τη δουλειά ο Ιακωβάκης

ο Περικλής Ιακωβάκης πήγε στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι για τον προκριματικό των 400 μ. εμπ. τόσο χαλαρός, που στο τέλος… αυτομαστιγώθηκε για την κακή του κούρσα. Η δουλειά όμως έγινε όπως έπρεπε. Και ο Ιακωβάκης πέρασε στον ημιτελικό της Πέμπτης. Στον τελικό του ύψους η Στεργίου.

Δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε. Συγκεκριμένα, ο Περικλής Ιακωβάκης πήγε στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι για τον προκριματικό των 400 μ. εμπ. τόσο χαλαρός, που στο τέλος… αυτομαστιγώθηκε για την κακή του κούρσα. Η δουλειά όμως έγινε όπως έπρεπε. Και ο Ιακωβάκης πέρασε στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Στον τελικό του ύψους η Στεργίου.


Ο 33χρονος τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του με 50.25, πίσω από τον Γερμανό Τομπίας Γκίελ (49.48) και πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια. Αν και λίγα λεπτά αργότερα καρδιοχτύπησε για λίγο, καθώς δεν είδε στον πίνακα το όνομά του στο αποτέλεσμα και φοβήθηκε το χειρότερο σενάριο, μία ακύρωση, αλλά τελικά ήταν απλά ένα τεχνικό λάθος.

«Ηταν πολύ κακή κούρσα. Το αψήφησα λίγο, ήρθα πιο χαλαρός από ότι έπρεπε. Καλό είναι αυτό να για να… σοβαρευτώ λίγο αύριο και να είμαι καλύτερος», είπε ο Ιακωβάκης, που δεν έκρυψε το στόχο του στο Ελσίνκι. «Όταν έχεις την καλύτερη επίδοση από τους μετέχοντες θες να είσαι όσο πιο ψηλά γίνεται. Ημουν πρωταθλητής Ευρώπης το 2006, θα μπορούσα να είμαι και το 2010 αν δεν είχα τόσα προβλήματα. Γιατί να μην γίνω φέτος», πρόσθεσε.

Εστω και με αγωνία, καθώς περίμενε να ολοκληρωθούν όλες οι σειρές του προκριματικού και ο Σπύρος Παπαδόπουλος πήρε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό των 400 μ. εμπόδια. Ηταν τέταρτος στη σειρά του με 51.01, κάτι που σήμαινε πως δεν προκρίθηκε απευθείας, όπως οι τρεις πρώτοι κάθε κούρσας, αλλά έπρεπε να περιμένει για το αν θα ήταν ένας από τους έξι ταχύτερους από τους υπόλοιπους.

Η κατάληξη ήταν καλή, αφού πήρε το «εισιτήριο» μια και ήταν ο 22ος της συνολικής κατάταξης. «Περίμενα καλύτερο χρόνο. Δεν ξέρω τι με επηρέασε. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Είμαι καλά, και θέλω να τρέξω μία επίδοση που με αντιπροσωπεύει εδώ», είπε ο Παπαδόπουλος.

Ο ταχύτερος του προκριματικού ήταν ο Βέλγος Μίκαελ Μπουλτέλ, ο οποίος με 49.65 κέρδισε τη δεύτερη σειρά.

Επιμέλεια: Ρούλα Βλασσοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x