Γενικά

O Μπολτ στους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς!

Οι μοναδικοί Χάρλεμ Γκλομπτρότερς, η ομάδα μπάσκετ που έχει αναγάγει το σπορ σε θέαμα υψηλού επιπέδου, διοργάνωσαν για έκτη χρονιά το δικό τους ντραφτ. Η έκπληξη, πάντως, ήρθε με την επιλογή του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Γιουσέιν Μπολτ συμπεριλαμβάνεται και επίσημα στο ρόστερ των Χάρλεμ.

Οι μοναδικοί Χάρλεμ Γκλομπτρότερς, η ομάδα μπάσκετ που έχει αναγάγει το σπορ σε θέαμα υψηλού επιπέδου, διοργάνωσαν για έκτη χρονιά το δικό τους ντραφτ. Σκοπός τους, να επιλέξουν τους αθλητές εκείνους που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μια ομάδας επίδειξης. Τους καινούργιους «ταχυδακτυλουργούς» της κόκκινης μπάλας.

Η διοργάνωση του ντραφτ αποτέλεσε ένα θέαμα υψηλού επιπέδου. Ο διευθυντής αγωνιστικού προσωπικού της ομάδας των Χάρλεμ, Σουίτ Λου Ντάνμπαρ, τόνισε τη σημασία που έχει το θέαμα ακόμα και κατά την επιλογή των νέων παικτών. «Το ντραφτ μας είναι πάντα ενδιαφέρον και ευχάριστο, γιατί ψάχνουμε για αθλητές κάθε τύπου, που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουμε και έχουν τις ικανότητες να γίνουν και εκείνοι Χάρλεμ», δήλωσε μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Πρώτη επιλογή των Χάρλεμ είναι ο Τζέιμς Τζάστις. Ο αθλητής του κολεγίου των Μεθοδιστών, «Μάρτιν», δοκίμασε τέσσερα καρφώματα, τρία από τα οποία βαθμολογήθηκαν από τους κριτές με άριστα και ξεσήκωσαν τους θεατές. Ο Τζάστις είναι ο νικητής των καρφωμάτων ανάμεσα σε αθλητές κολεγίων για το 2012, κάτι που μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό, μιας και ο ύψους 1.80μ. Τζάστις, έχει επιτόπιο άλμα στα 132 εκατοστά. «Πρόκειται για παίκτη που καρφώνει όπως πολλοί από το ένδοξο παρελθόν των Γκλομπτρότερς», δήλωσε για αυτόν ο Σουίτ Ντάνμπαρ.

Άλλη επιλογή των Χάρλεμ είναι ο Μπράιαν Ναρσίς. Ο ύψους 2.01μ. πρώην παίκτης του Πανεπιστημίου «Κλέμσον», έφτασε στα ημιτελικά του διαγωνισμού καρφωμάτων ανάμεσα σε κολεγιόπαιδα. Με άνοιγμα χεριών στα 2.13μ. κατάφερε να κάνει ένα εκπληκτικό κάρφωμα, αφού πρώτα πέταξε τη μπάλα πάνω από το χρονόμετρο του ταμπλό, κάτι που έπεισε τους ανθρώπους των Χάρλεμ πως αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ τους. Αυτό που κάνει τον Ναρσίς να ξεχωρίζει, πάντως, είναι η πανεπιστημιακή του καριέρα, αφού πρόκειται για φοιτητή - πρότυπο με αξιοσημείωτες επιδόσεις στον τομέα των επικοινωνιών.

Ο Στέφαν Μπονό είναι ένας χαρισματικός σκόρερ. Με μέσο όρο 21.7 πόντων ανά παιχνίδι, αναδείχτηκε και στις δύο χρονιές του στο κολέγιο, καλύτερος παίκτης της Ανατολικής Περιφέρειας, αγωνιζόμενος στο C.W. Post. Η ευχέρεια στο σκοράρισμα ήταν το «όπλο» του για να επιλεγεί από τους Χάρλεμ.

Ο Ντίλαν Ρίχτερ έπαιξε στο πανεπιστήμιο «Γουάσινγκτον» του Σεν Λούις. Με «θανατηφόρο» σουτ από μακριά, είναι ο έκτος στην ιστορία του πανεπιστημίου του στα τρίποντα. Αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης από την ομοσπονδία αθλητών των πανεπιστημίων.

Ανάμεσα στις φετινές επιλογές περιλαμβάνεται και μια γυναίκα. Πρόκειται για την Ιέσα Ντέιβις. Η Ντέιβις έπαιξε μπάσκετ στο κολέγιο «Ρίτσαρντ Ντέιλι» με μεγάλη επιτυχία. Αυτό, όμως, που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η επιρροή της στο μικρότερο αδελφό της, Αντόνιο, ο οποίος αναμένεται να είναι η πρώτη επιλογή στα φετινά ντραφτ του ΝΒΑ. Λέγεται, μάλιστα, πως η συμβολή της στην εξέλιξη του Αντόνιο είναι καθοριστική. Ο διευθυντής των Χάρλεμ τόνισε την αξία της λέγοντας πως «έχει καλά γονίδια, για αυτό την επιλέξαμε.»

Η έκπληξη, πάντως, ήρθε με την επιλογή του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Γιουσέιν Μπολτ συμπεριλαμβάνεται και επίσημα στο ρόστερ των Χάρλεμ. Ο κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα 100μ. και τα 200μ. τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων των Χάρλεμ, όταν εκείνοι τον είδαν σε βίντεο να καρφώνει. «Είναι δυνατόν να κάνουμε λάθος για τον πιο γρήγορο άνθρωπο του κόσμου;» αναρωτήθηκε ο Ντάνμπαρ. Ασφαλώς ο Μπολτ αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εκεί όπου θα υπερασπιστεί τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στα 100μ. στα 200μ. και στη σκυταλοδρομία 4x100 στο Πεκίνο και δεν αναμένεται να συμμετάσχει στους αγώνες επίδειξης της νέας του ομάδας στο άμεσο μέλλον.

Αυτοί είναι οι καινούργιοι «μάγοι» των Χάρλεμ Γκλομπτρότερς. Της ομάδας επίδειξης που με την οικονομική βοήθεια σημαντικών χορηγών, συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα θέαμα που ξεπερνά τα όρια του αθλήματος και περνά στα όρια της ταχυδακτυλουργίας. Της ομάδας που έχει δώσει αγώνες σε περισσότερες από 120 χώρες σε 6 ηπείρους, που κατάφερε να «γκρεμίσει» θρησκευτικά και πολιτισμικά τείχη, που έπαιξε μπροστά σε προέδρους κρατών, σε πάπες, σε βασιλιάδες. Της ομάδας που για περισσότερες από 8 δεκαετίες έχει ψυχαγωγήσει εκατομμύρια φιλάθλων. Και με τις επιλογές της φετινής χρονιάς, είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να ψυχαγωγεί τους λάτρεις του μπάσκετ για πολλά χρόνια ακόμα.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x