Ειδήσεις

Και με μπάλα και με ανία, θα περνά η Ισπανία

Οι Ισπανοί, είτε παίζουν ποδόσφαιρο που καθηλώνει είτε σαν αυτό το… βαρετό με την Πορτογαλία, δεν χάνουν. Ο ημιτελικός μεταξύ της ομάδας του Ντελ Μπόσκε με αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε επί 120 λεπτά στο 0-0 και οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τους «φούριας ρόχας» να επικρατούν με 4-2 και να παίρνουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Euro 2012. Αντίπαλός τους ο νικητής του ημιτελικού Γερμανία-Ιταλία.

Οι Ισπανοί, είτε παίζουν το ποδόσφαιρο που καθηλώνει είτε σαν αυτό το… βαρετό με την Πορτογαλία, δεν χάνουν.

Ο ημιτελικός μεταξύ της ομάδας του Ντελ Μπόσκε με αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε επί 120 λεπτά στο 0-0 και οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τους «φούριας ρόχας» να είναι πιο ψύχραιμοι από τους αντίπαλούς τους και να επικρατούν με 4-2.

Πλέον, περιμένουν στον τελικό της Κυριακής τον νικητή του Γερμανία-Ιταλία.

Πως έπαιξαν:

Ισπανία: Ο Ντελ Μπόσκε κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Κασίγιας έκατσε κάτω από τα γκολποστ και οι Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος και Ζόρντι Άλμπα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνά. Ο Μπούσκετς ήταν το αμυντικό χαφ και οι Τσάβι και Τσάμπι Αλόνσο οι εσωτερικοί μέσοι μπροστά του. Στην επίθεση, ο Σίλβα ξεκίνησε δεξιά, ο Ινιέστα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης, ο Ισπανός τεχνικός επιφύλαξε μία έκπληξη. Έβαλε τον Νεγρέδο και άφησε εκτός και τον Τόρες, και τον Φάμπρεγκας και τον Γιορέντε!

Πορτογαλία: Με 4-3-3 ξεκίνησε την ομάδα του ο Μπέντο. Ο Ρουί Πατρίτσιο έκατσε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, οι Περέιρα, Πέπε, Άλβες και Κοεντράο, παρατάχθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά. Ο Βελόσο ήταν ο αμυντικός μέσος και οι Μεϊρέλες και Μουτίνιο οι εσωτερικοί μέσοι μπροστά του. Στην επίθεση, ο Νάνι δεξιά, ο Κριστιάνο αριστερά και ο Ούγκο Αλμέιδα στην κορυφή, αντί του τραυματία Πόστιγκα.



Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο παθιασμένοι στο παιχνίδι. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν τις περισσότερες μονομαχίες και να κερδίσουν την κατοχή της μπάλας, από την ομάδα, που μέχρι σήμερα ήταν πρώτη στον τομέα αυτό. Όχι μόνο στο Euro, αλλά και στις τελευταίες τρεις μεγάλες διοργανώσεις (Euro, Mundial).

Οι Ισπανοί μαζί με το χάσιμο της κατοχής της μπάλας έχασαν και λίγο τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό, αλλά με τέτοιου τύπου παιχνίδι, είχαν χώρο για να βγάλουν αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά, αμφότερες οι ομάδες ήταν διαβασμένες και πολύ δύσκολα ο ένας έμπαινε στην περιοχή του άλλου.

Ήταν ένα παιχνίδι που έδειχνε πως το γκολ θα προέρχονταν πιο εύκολα από λάθος, παρά από οργανωμένη επίθεση. Σαν αυτό που έκανε στο 9’ ο Άλβες, στρώνοντας την μπάλα στον Αρμπελόα, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή, στην σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο ρυθμός ήταν ίδιος σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους και οι ευκαιρίες λιγοστές. Οι Ισπανοί απείλησαν ξανά στο 29’ με ένα σουτ του Ινιέστα που πέρασε λίγο άουτ και οι Πορτογάλοι στο 31’ με όμορφο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε την ίδια κατάληξη με του μεσοεπιθετικού της Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί βγήκαν αποφασισμένοι να παίξουν το ποδόσφαιρό τους. Μπήκαν πιο δυνατά, κέρδισαν την κατοχή της μπάλας και εφάρμοσαν αυτό το passing game που έχουν συνηθίσει να κάνουν σε όλα τα ματς. Αυτό όμως, έδινε στους Πορτογάλους την ευκαιρία να παίξουν στην αντεπίθεση με τους πολύ γρήγορους Ρονάλντο και Νάνι.

Στο 60’, το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί και πάλι, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μην έχουν ευκαιρία. Με το τέμπο, να παραμένει ίδιο. Αφού ο ένας, περίμενε το λάθος του άλλου. Με τους Ισπανούς να έχουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και τους αντιπάλους τους, να κρυφοκοιτούν την αντεπίθεση. Η οποία έγινε στο 90’, αλλά… Οι Πορτογάλοι έφυγαν 4 με 2 στην κόντρα, ο Μεϊρέλες όμως έδωσε λίγο πιο πίσω την μπάλα από εκεί που έπρεπε στον Κριστιάνο και το σουτ αυτού, έφυγε απελπιστικά άουτ…

Η παράταση, είχε διαφορετικό… χρώμα. Οι Ισπανοί, ανανεωμένοι αφού είχαν κάνει τις τρεις αλλαγές πίεζαν τους εμφανώς κουρασμένους Πορτογάλους, μια και ο Μπέντο είχε κάνει μόλις μία! Και στο πρώτο μέρος της παράτασης, παραλίγο να τους κάνουν, όχι μία, αλλά δυο φορές ζημιά. Αλλά ο Πατρίτσιο έδειξε ζεστός στο 104’ αποκρούοντας το πλασέ στο τετ α τετ του Ινιέστα, ενώ το φάουλ του Ράμος στο 105, έγλειψε το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, οι Ισπανοί ήταν κυρίαρχοι και πίεζαν ασφυκτικά τους Πορτογάλους θέλοντας να καθαρίσουν το ματς πριν την διαδικασία των πέναλτι. Δεν τα κατάφεραν παρά την πολιορκία στα καρέ της εμφανώς κουρασμένης Πορτογαλίας και το παιχνίδι κρίθηκε στη… ρωσική ρουλέτα!

Διαδικασία των πέναλτι:
Πρώτο πέναλτι: Τσάμπι Αλόνσο- απέκρουσε ο Ρουί Πατρίτσιο 0-0
Πρώτο πέναλτι: Μουτίνιο-απέκρουσε ο Κασίγιας 0-0
Δεύτερο πέναλτι: Ινιέστα- γκολ 1-0
Δεύτερο πέναλτι: Πέπε – γκολ 1-1
Τρίτο πέναλτι: Πικέ – γκολ 2-1
Τρίτο πέναλτι: Νάνι – γκολ 2-2
Τέταρτο πέναλτι: Ράμος – γκολ 3-2
Τέταρτο πέναλτι: Μπρούνο Άλβες – δοκάρι 3-2
Πέμπτο πέναλτι: Φάμπρεγκας – γκολ 4-2.
Πέμπτο πέναλτι: Κριστιάνο – δεν χρειάστηκε να εκτελέσει.


Portugal 0-0 Spain - Pen 2-4 (Euro 2012 - Semi... από fasthighlights-2012



Πορτογαλία (Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόσο (105’Κουστόδιο), Μεϊρέλες(113’ Βαρέλα), Μουτίνιο, Νάνι, Ρόναλντο, Ούγκο Αλμέιδα(81’ Νέλσον Ολιβέιρα)

Στον πάγκο: Εντουάρντο, Μπέτο, Ρικάρντο Κόστα, Ρολάντο, Μιγκέλ Λόπεζ, Κουαρέσμα, Ούγκο Βιάνα, Πόστιγκα, Ρούμπεν Μίκαελ

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι(87’ Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα(60’ Νάβας), Ινιέστα, Νεγρέδο(54’ Φάμπρεγκας)

Στον πάγκο: Βαλντέζ, Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Χάβι Μαρτίνεθ, Καθόρλα, Πέδρο, Τόρες, Μάτα, Γιορέντε

Δείτε πως εξελίχτηκε λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση:



Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x