Κολύμβηση

«Εκδίκηση» Φελπς στον τελικό!

Μετά την επικράτηση του Ράιαν Λόχτε επί του Μάικλ Φελπς, για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου στα ημιτελικά του ελεύθερου, ο τελευταίος πήρε ρεβάνς στους τελικούς.

Μετά την επικράτηση του Ράιαν Λόχτε επί του Μάικλ Φελπς, για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου στα ημιτελικά του ελεύθερου, ο τελευταίος πήρε ρεβάνς στους τελικούς.

Συγκεκριμένα, ο σούπερ σταρ της κολύμβησης τερμάτισε στον τελικό των 200 μ. ελεύθερο των trials που διεξάγονται στις ΗΠΑ με χρόνο 1:45.70 ενώ ο αντίπαλός του Λόχτε με 1:45.70. Η νίκη αυτή του Φελπς κατά την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, του έδωσε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρόκριση όμως για τη Βρετανική πρωτεύουσα πήρε και ο Λόχτε, χάρη στην νίκη του στα 400 μ. μικτή ατομική.

Παράλληλα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δώσουν το παρόν και οι Ρίκι Μπέρενς και Κόνορ Ντίερ, οι οποίοι τερμάτισαν 3ος και 4ος αντίστοιχα, με χρόνους 1:46.56 και 1:46.64. Ο Ματ Μακλίν και ο Τσάρλι Χάτσιν πήραν την 5η και και 6η θέση στα 200 μ. ελεύθερο, με χρόνους 1:46.78 και 1:46.88 και έχουν ακόμα ελπίδες για πρόκριση στου Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά από την σπουδαία αυτή νίκη ο Φελπς ανέφερε: «Ένιωσα καλά, αλλά ακόμη υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορώ να βελτιώσω, ειδικά στα γυρίσματα. Κυριολεκτικά έπεσα πάνω στον τοίχο, αφού προσπάθησα να χρησιμοποιήσω περισσότερη δύναμη από οτιδήποτε άλλο. Αλλά όλα καλά, αν και υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορώ να τις δουλέψω».

Από την πλευρά του ο Λόχτε, συνεχάρη τον φίλο του για τη δίκαιη νίκη και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μία καλή κούρσα. Είμαι ικανοποιημένος με τον χρόνο μου, αλλά ελπίζω στο Λονδίνο να είμαι λίγο ταχύτερος».

Επιμέλεια: Δήμητρα Ρεντζή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x