Στίβος

Πρώτος ο Βέσελι

Ο Βίτσελαβ Βέσελι είναι ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης στον ακοντισμό ανδρών. Ο Τσέχος, κάτοχος της κορυφαίας φετινής επίδοσης στον κόσμο, πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι, ρίχνοντας βολή στα 83.72 στη δεύτερή του προσπάθεια και άφησε τους υπόλοιπους να μονομαχούν για τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αγχώνοντας τα δυο υπόλοιπα μεγάλα φαβορί.

Ο Βίτσελαβ Βέσελι είναι ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης στον ακοντισμό ανδρών. Ο Τσέχος, κάτοχος της κορυφαίας φετινής επίδοσης στον κόσμο, πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι, ρίχνοντας βολή στα 83.72 στη δεύτερή του προσπάθεια και άφησε τους υπόλοιπους να μονομαχούν για τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αγχώνοντας τα δυο υπόλοιπα μεγάλα φαβορί, τον τελευταίο πρωταθλητή Ευρώπης, πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Αντρέα Θόρκιλντσεν και τον Τέρο Πιτκαμάκι, με τον Νορβηγό να τερματίζει τέταρτος και τον Φινλανδό ενδέκατος.

Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Βαλερί Ιόρνταν με βολή στα 83.23, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και τρίτος ήταν ο Φινλανδός Αρι Μάννιο με βολή στα 82.63.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Βέσελι (Τσεχία) 83,72 μ., Ιόρνταν (Ρωσία) 83,23 μ., Μάνιο (Φινλανδία) 82,63 μ., Θόρκιλντσεν (Νορβηγία) 81,55 μ., Πιατνίτσια (Ουκρανία) 81,41 μ., Γιάνικ (Πολωνία) 81,21 μ. Αμπ (Σουηδία) 79,03 μ., Βάλιν (Σουηδία) 77,18 μ.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x