Ειδήσεις

Πραντέλι: «Θα επιτεθούμε»

Με σκοπό να κάνει το δικό της παιχνίδι θα «κατέβει» η Ιταλία στον αυριανό τελικό του Euro κόντρα στην Ισπανία. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Τσέζαρε Πραντέλι στην συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο ματς, ενώ αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα των «φούριας ρόχας», την οποία χαρακτήρισε ως την «κορυφαία ομάδα του κόσμου».

Με σκοπό να κάνει το δικό της παιχνίδι θα «κατέβει» η Ιταλία στον αυριανό τελικό του Euro κόντρα στην Ισπανία.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Τσέζαρε Πραντέλι στην συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο ματς, ενώ αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα των «φούριας ρόχας», την οποία χαρακτήρισε ως την «κορυφαία ομάδα του κόσμου».

«Σχετικά με την στρατηγική μας, ο κύριος στόχος μας θα είναι να επιτεθούμε, με σκοπό να κλείνουμε τους χώρους για να παίρνουμε πίσω την μπάλα. Αυτό βέβαια, θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά μας, αλλά και την απόδοση της Ισπανίας. Δεν έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω το 3-5-2. Στα τελευταία ματς έχουμε βρει συγκεκριμένη ισορροπία, αλλά μέσα στο παιχνίδι μπορεί να το αλλάξουμε το σχήμα. Η ομάδα που είχαμε στην έναρξη του τουρνουά ήταν διαφορετική, αλλά τώρα υπάρχει σιγουριά και ισορροπία στην ομάδα», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η μεσαία μας γραμμή έχει ποιότητα που μπορεί να πιέσει και να δημιουργήσει προβλήματα. Προφανώς, ο Πίρλο που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και οι άλλοι της μεσαίας γραμμής δουλεύουν έτσι ώστε να αφήνουν στον Πίρλο τον έλεγχο του κέντρου».

Για το επιθετικό του δίδυμο ανέφερε: «Δεν με εκπλήσσει η παρουσία του Κασάνο. Ήταν φανερό πως είχε απίστευτη αποφασιστικότητα και ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής του Euro. Ο Μπαλοτέλι βρήκε ένα περιβάλλον με πρωταθλητές, που έχουν διακρίσεις και έκανε θυσίες για να είναι εδώ. Μιλήσαμε μετά το παιχνίδι με την Κροατία για κάποια πράγματα που ήθελα να κάνει, τα οποία τα κάνει πολύ καλά πλέον»

Όσον αφορά την αντίπαλό του είπε: «Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και το έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, καθώς διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους και την προσέγγιση του παιχνιδιού. Πάντα λέγαμε ότι είναι η καλύτερη ομάδα που πρέπει να κερδίσουμε .Η δύναμη της δεν είναι μόνο η κατοχή της μπάλας, αλλά και η ικανότητα να κερδίσουν πάλι την μπάλα. Η πίεση τους πάντα ξεκινάει ψηλά», ενώ στην ερώτηση εάν είναι βαρετή η Ισπανία απάντησε:

«Δεν είναι πλήξη αυτό που νιώθουν όσοι την βλέπουν, αλλά φόβος για ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Η Ισπανία έχει δείξει ότι πάντα καταλήγουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα οπότε δεν είναι βαρετή».

Επιμέλεια: Χρήστος Φιλόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x