Τεχνολογία

Αφιέρωμα στα 40 χρόνια της Atari

Η Atari είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες στην αγορά των video games και σίγουρα τα πρώτα της βήματα ήταν αυτά που έδωσαν στο gaming την απαραίτητη ώθηση, έτσι ώστε να γίνει σήμερα ένας από τους βασικούς πυλώνες τις οικιακής και φορητής ψυχαγωγίας.

Η Atari είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες στην αγορά των video games και σίγουρα τα πρώτα της βήματα ήταν αυτά που έδωσαν στο gaming την απαραίτητη ώθηση, έτσι ώστε να γίνει σήμερα ένας από τους βασικούς πυλώνες τις οικιακής και φορητής ψυχαγωγίας. Την εβδομάδα που μας πέρασε (συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου), η Atari έκλεισε τα 40 χρόνια λειτουργίας και το Enternity καταγράφει τις πιο σημαντικές στιγμές της και την πορεία της από το 1972 μέχρι και σήμερα, σε ένα ειδικό αφιέρωμα.

Η Atari ιδρύθηκε αρχικά ως Syzygy Engineering το 1971 με τους Nolan Bushnell και Ted Dabney να βάζουν ως αρχικό κεφάλαιο από 250 δολάρια και να εργάζονται πάνω σε ένα διαστημικό τίτλο για λογαριασμό της Nutting Associates. Η ονομασία της εταιρείας ήρθε από διάφορες λέξεις που πέρασαν από το μυαλό του Bushnell. Το όνομα Atari ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως όρος του επιτραπέζιου Go και χρησιμοποιείται όταν μία πέτρα ή μία ομάδα πετρών βρίσκεται σε κίνδυνο να περάσει/περάσουν στα χέρια του αντίπαλου παίκτη. Στις 27 Ιουνίου του 1972, η Atari Inc, ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της και προσέλαβε για πρώτη υπάλληλο (στη θέση της γραμματέως) την 17χρονη Cynthia Villanueva, η οποία δούλευε μέχρι πρότινος ως baby sitter για τα παιδιά του Bushnell.

Ο δεύτερος υπάλληλος της εταιρείας ήταν επίσης νεαρός και λεγόταν Al Alcorn. Ο Ted Dabney τον γνώρισε όσο εργαζόταν στην Ampex και εκτίμησε αμέσως την εργατικότητά του και την ικανότητά του πάνω σε οτιδήποτε είχε να κάνει με ηλεκτρονικά κυκλώματα. Ερχόμενος σε συνεννόηση με την General Electric για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πινγκ-πονγκ και οι οδηγίες προς τον Alcorn ήταν απλές «πρέπει να είναι απίστευτα απλό. Να υπάρχει μία μπάλα, δύο βάσεις και μία ένδειξη για το σκορ». Η εμπλοκή διάφορων στελεχών της τότε Atari εμπλούτισε το παιχνίδι που πήρε περίπου 3 μήνες να δημιουργηθεί και έγινε γνωστό ως Pong.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x