Αφιερώματα

«Παίξτε και για εμάς»!

Μπορεί να λείπουν από τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, αλλά το μυαλό τους είναι μαζί με τους παίκτες της Ισπανίας. Σε περίπτωση που ο Ίκερ Κασίγιας σηκώσει στον ουρανό του Κιέβου και αυτό το Euro, τότε οι "φούριας ρόχας" θα γίνουν οι πρώτοι που κατακτούν τρεις μεγάλες διοργανώσεις στη σειρά. Ωστόσο, αυτό δεν θα είχε συμβεί αν οι παρακάτω παίκτες δεν είχαν βάλει και αυτοί το… λιθαράκι τους. To www.sport-fm.gr τους θυμήθηκε και σας τους παρουσιάζει.

Μπορεί να λείπουν από τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, αλλά το μυαλό τους είναι μαζί με τους παίκτες της Ισπανίας. Σε περίπτωση που ο Ίκερ Κασίγιας σηκώσει στον ουρανό του Κιέβου και αυτό το Euro, τότε οι "φούριας ρόχας" θα γίνουν οι πρώτοι που κατακτούν τρεις μεγάλες διοργανώσεις στη σειρά.

Ωστόσο, αυτό δεν θα είχε συμβεί αν οι παρακάτω παίκτες δεν είχαν βάλει και αυτοί το… λιθαράκι τους.

To www.sport-fm.gr τους θυμήθηκε και σας τους παρουσιάζει.

Κάρλες Πουγιόλ:


Γιατί λείπει:

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα σίγουρα θα ήταν ένας από τους παίκτες που θα βοηθούσαν τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών, όμως το δεξί του γόνατο τον «πρόδωσε» με αποτέλεσμα στις αρχές Μαΐου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τελικά θα βρεθεί στο Κίεβο για να συμπαρασταθεί στους συμπατριώτες του, αλλά από τις εξέδρες του γηπέδου.

Τι είχε προσφέρει στο Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

Σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη και στις δύο διοργανώσεις. Μάλιστα, αν και κεντρικός αμυντικός χωρίς το δικό του τέρμα στο ημιτελικό κόντρα στην Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι «φούριας ρόχας», ίσως να μην είχαν σκαρφαλώσει στο «Έβερεστ» των εθνικών ομάδων.

Νταβίντ Βίγια:


Γιατί λείπει:

Μπορεί να μην αγωνίζεται από τον περασμένο Δεκέμβριο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, όμως ο τραυματισμός ήταν τόσο σοβαρός με αποτέλεσμα να τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης. Ίσως αν ήταν υγιής να αποτελούσε χρήσιμο «όπλο» στα χέρια του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και να μην βλέπαμε την Ισπανία με τόσες λίγες φάσεις στην επίθεση.

Τι είχε προσφέρει στο Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

Στο προ τετραετίας Euro συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του, καθώς αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με τέσσερα τέρματα, κατόρθωμα που επανέλαβε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπου έβαλε άλλα πέντε και ήταν μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας της διοργάνωσης.

Ντάνι Γουίθα:


Γιατί λείπει:

Τις καλές του εμφανίσεις στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας τις εξαργύρωσε με ένα καλό συμβόλαιο στην Τουρκία και συγκεκριμένα την Φενερμπαχτσέ. Ωστόσο, εκεί δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη της εθνικής Ισπανίας και της Μαγίορκα με αποτέλεσμα εδώ και χρόνια να μην καλείται από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Τι πρόσφερε στο Euro 2008:

Μπορεί να σημείωσε ένα μόνο γκολ στην διοργάνωση και μάλιστα κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, όμως η παρουσία του στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας έχει θετικό πρόσημο. Διότι όσο χρόνο και αν αγωνιζόταν βοηθούσε τους συμπαίκτες του να πάρουν τις κατάλληλες ανάσες και πάντα πάνω του είχε ένα από τα αντίπαλα στόπερ με αποτέλεσμα να ανοίγουν διάδρομοι για τους υπόλοιπους «φούριας ρόχας».

Μάρκος Σένα:

Γιατί λείπει:

Τα χρόνια που ο Μάρκος Σένα έτρεχε για όλους στο κέντρο ανήκουν στο παρελθόν. Ο 35χρονος μέσος μπορεί να είναι ακόμη στην Βιγιαρεάλ, αλλά οι εμφανίσεις του δεν ήταν αυτές που είχε συνηθίσει να κάνει.

Τι πρόσφερε στο Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

Ήταν ο «εγκέφαλος» των «φούριας ρόχας» στο προ τετραετίας τουρνουά. Τα έκανε όλα. Έκοβε, οργάνωνε, έτρεχε. Για τους πιο πολλούς ήταν άτυπος ΜVP της διοργάνωσης και ο κύριος λόγος που οι Ισπανοί επέστρεψαν στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 1964.

Κάρλος Μαρτσένα:

Γιατί λείπει:

Ο επί χρόνια κεντρικός αμυντικός της Βαλένθια και της εθνικής Ισπανίας στο τέλος της φετινής σεζόν πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, καθώς το συμβόλαιό του με την Βιγιαρεάλ έληξε με αποτέλεσμα να μην θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια άλλη ομάδα.

Τι πρόσφερε στο Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

Ήταν από τα βασικά στελέχη της άμυνας της εθνικής Ισπανίας στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Euro. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να μην ήταν βασικός και αναντικατάστατος, αλλά βοηθούσε όσο και όποτε έπρεπε.

Χοάν Καπντεβίγια:

Γιατί λείπει:

Κάτι η ηλικία (34 ετών), κάτι το γεγονός πως την σεζόν που μας πέρασε ίδρωσε τη φανέλα της Μπενφίκα μόνο πέντε φορές, έκαναν τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να μην τον πάρει στην αποστολή για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Τι πρόσφερε στο Euro και στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

Τόσο στο Εuro όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής «όργωνε» την αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα να απουσιάζει από κάποιο ματς των Ισπανών μόνο όταν ήταν τραυματίας ή τιμωρημένος. Σίγουρα και στις δύο διοργανώσεις ήταν από τα σημαντικά «γρανάζια» των «φούριας ρόχας».

Eπιμέλεια: Θέμης Λιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x