Ελλάδα

Φύγαμε για Λονδίνο!

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θέλει να κάνει η Εθνική, που αντιμετωπίζει σήμερα (21:00, ΕΤ1) την Ιορδανία στην πρεμιέρα της για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Λίγο πριν το τζάμπολ θα κριθεί η συμμετοχή του Βαγγέλη Μάντζαρη. Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θέλει να κάνει η Εθνική, που αντιμετωπίζει σήμερα (21:00, ΕΤ1) την Ιορδανία στην πρεμιέρα της για το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Μετά από προετοιμασία που διήρκεσε μόλις τρεις εβδομάδες, η «επίσημη αγαπημένη» είναι έτοιμη να διεκδικήσει την παρουσία της για τρίτη συνεχή χρονιά στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Ο αντίπαλος δεν φοβίζει, αλλά οι ιδιαιτερότητες της πρεμιέρας, η προσαρμογή στις συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα (με κυριότερη τη διαφορά 7:30 ωρών) και το… άγνωστο του αντιπάλου δίνουν έναν βαθμό επικινδυνότητας στον αγώνα.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το διάστρεμμα που υπέστη, αλλά είναι αμφίβολο αν θα ριχτεί στη μάχη ή θα προφυλαχθεί εν όψει του πιο δύσκολου ματς της Τετάρτης με το Πουέρτο Ρίκο. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν και οι διεθνείς έχουν αφήσει στην άκρη την κόπωση από την εξουθενωτική σεζόν που είχαν και τον σχεδόν μηδενικό χρόνο ξεκούρασης.

Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ των τριών. Οι δύο πρώτες περνούν στα προημιτελικά, όπου ακολουθούν νοκ άουτ αγώνες. Οι δύο νικητές των ημιτελικών προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και ο νικητής του μικρού τελικού (δεν προβλέπεται η διεξαγωγή μεγάλου τελικού).

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες (29 Ιουλίου-12 Αυγούστου) έχουν ήδη προκριθεί Αργεντινή, Γαλλία, Τυνησία, ΗΠΑ (Α’ Όμιλος), Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία (Β’ Όμιλος). Οι δύο πρώτες ομάδες του Προολυμπιακού Τουρνουά θα μπουν στον πρώτο όμιλο και η τρίτη στον δεύτερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (με ώρες Ελλάδας):

Δευτέρα 2/7

(3ος Όμιλος) Ρωσία-Κορέα 18:30
(1ος Όμιλος) Ελλάδα-Ιορδανία 21:00
(4ος Όμιλος) Ανγκόλα-ΠΓΔΜ 00:00
(2ος Όμιλος) Νιγηρία-Βενεζουέλα 03:00

Τρίτη 3/7

(3ος Όμιλος) Κορέα-Δομινικανή Δημοκρατία 18:30
(4ος Όμιλος) ΠΓΔΜ-Νέα Ζηλανδία
(1ος Όμιλος) Ιορδανία-Πουέρτο Ρίκο 00:00
(2ος Όμιλος) Βενεζουέλα-Λιθουανία 03:00

Τετάρτη 4/7

(4ος Όμιλος) Νέα Ζηλανδία-Ανγκόλα 18:30
(3ος Όμιλος) Δομινικανή Δημοκρατία-Ρωσία 21:00
(2ος Όμιλος) Λιθουανία-Νιγηρία 00:00
(1ος Όμιλος) Πουέρτο Ρίκο-Ελλάδα 03:00

Στα προημιτελικά αναμετρώνται (6/7):

Α: Πρώτος 1ου Ομίλου-Δεύτερος 2ου Ομίλου
Β: Πρώτος 3ου Ομίλου-Δεύτερος 4ου Ομίλου
Γ: Πρώτος 2ου Ομίλου-Δεύτερος 1ου Ομίλου
Δ: Πρώτος 4ου Ομίλου-Δεύτερος 3ου Ομίλου

Στα ημιτελικά αναμετρώνται (7/7):

Νικητής Α-Νικητής Γ
Νικητής Β-Νικητής Δ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x