Stoiximan Super League

Ο «εκλεκτός» για την άμυνα

Το ένα από τα δύο θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό είναι η ενίσχυση του κέντρου της άμυνας της ομάδας. Στη σχετική λίστα ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μπρούνο Άλβες, Έβερτον και Ενρίκε Σερένο. Πώς έχουν τα δεδομένα για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης στο ρόστερ των Πειραιωτών. Εντός της εβδομάδας θα έρθει στην Ελλάδα, ο μάνατζερ του Άλαν Ρουίς, Φερνάντο Κοσεντίνο, και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρει μαζί του και τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Στην τελική ευθεία και η υπόθεση του Τσάβες.

Το ένα από τα δύο θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό είναι η ενίσχυση του κέντρου της άμυνας της ομάδας. Στη σχετική λίστα ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μπρούνο Άλβες, Έβερτον και Ενρίκε Σερένο. Πώς έχουν τα δεδομένα για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Η ιδανικότερη λύση για την αντικατάσταση του Όλοφ Μέλμπεργκ θα ήταν ο Μπρούνο Άλβες, όμως η υπόθεσή του θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως απαιτούνται πολλά χρήματα για την υλοποίηση μίας τέτοιας μεταγραφής.

Ωστόσο, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ φέρεται να έχει σχηματίσει θετική άποψη για τον Έβερτον, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Μπράγκα. Ωστόσο, δημοσιεύματα στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι η πορτογαλική ομάδα δεν κατάφερε να αγοράσει τον Βραζιλιάνο στόπερ από την εταιρεία που έχει τα δικαιώματά του και μπορεί να τον πουλήσει σε άλλον σύλλογο. Η οψιόν αγοράς που είχε η Μπράγκα έληξε στις 30 Ιουνίου και δεν έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του 23χρονου παίκτη.

Η «Record» έγραψε ότι ο Έβερτον μπορεί να μην βρίσκεται καν στην «πρώτη» προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν, ενώ η «A Bola» αναφέρει ότι ο νεαρός αμυντικός έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού μέχρι το 2013. Την περσινή σεζόν ο Βραζιλιάνος στόπερ έπαιξε σε 31 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και ο Ζαρντίμ θεωρεί ότι έχει την δυνατότητα να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του.

Μία περίπτωση που είναι στα υπ’ όψιν του Πορτογάλου τεχνικού του Ολυμπιακού είναι εκείνη του συμπατριώτη του κεντρικού αμυντικού, Σερένο, ο οποίος ανήκει στην Πόρτο και όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για την νέα σεζόν. Για τον 27χρονου παίκτη υπάρχει η εκτίμηση ότι οι «δράκοι» θέλουν να τον πουλήσουν και οι Πειραιώτες θα κάνουν την κίνησή τους.

Εβδομάδα… ταγκό

Εντός της εβδομάδας θα έρθει στην Ελλάδα, ο μάνατζερ του Άλαν Ρουίς, Φερνάντο Κοσεντίνο, και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρει μαζί του και τον νεαρό μεσοεπιθετικό της Χιμνάσια λα Πλάτα. Χθες στην Αργεντινή υποστήριζαν ότι ο γνωστός ατζέντης έχει πάρει ήδη το αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, όμως η SportDay γράφει ότι πρώτος σταθμός του θα είναι η Ιταλία για άλλη υπόθεση.

Το πλάνο, όμως, είναι να έρθει στη χώρα μας εντός των ημερών. Στον Ολυμπιακό τονίζουν ότι δεν έχει τελειώσει το θέμα του 19χρονου παίκτη, του οποίου θα αποκτήσουν το 60% των δικαιωμάτων έναντι 750.000 ευρώ.

Εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν και στην υπόθεση του Κρίστιαν Τσάβες, την οποία φέρεται να χειρίζεται και αυτή ο Κοσεντίνο (αν και δεν είναι μάνατζερ του παίκτη). Ίσως εντός της εβδομάδας να γίνει η τελική κίνηση από πλευράς πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι θα δώσουν ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ για την αγορά του ή λιγότερα για καθεστώς συνιδιοκτησίας.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x