Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Μια χαρά ο Πεδουλάκης και ο Σχορτσανίτης

Παρατηρώ τα σχόλια των φίλων του Παναθηναϊκού από την ώρα της ανακοίνωσης της πρόσληψης του Αργύρη Πεδουλάκη. Κανείς δεν περίμενε ότι θα σκορπούσε τον ενθουσιασμό η ανακοίνωση οποιουδήποτε ως διαδόχου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κανείς δεν περίμενε ότι θα τύγχανε χειροκροτήματος η όποια επιλογή της διοίκησης. Δεν είναι όμως ότι λείπει ο ενθουσιασμός ή η ικανοποίηση από τα μηνύματα των φίλων του Παναθηναϊκού.

Παρατηρώ τα σχόλια των φίλων του Παναθηναϊκού από την ώρα της ανακοίνωσης της πρόσληψης του Αργύρη Πεδουλάκη.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα σκορπούσε τον ενθουσιασμό η ανακοίνωση οποιουδήποτε ως διαδόχου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα τύγχανε χειροκροτήματος η όποια επιλογή της διοίκησης.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Δεν είναι όμως ότι λείπει ο ενθουσιασμός ή η ικανοποίηση από τα μηνύματα των φίλων του Παναθηναϊκού. Είναι ότι αυτά οδηγούν στην εκτίμηση ότι ένα μεγάλο μέρος των φίλων του «τριφυλλιού» αδυνατεί να αντιληφθεί ότι άλλαξε η εποχή στον Παναθηναϊκό. Ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων, που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι άλλαξε η εποχή στην Ελλάδα.

Δεν έχω ιδέα τι περίμεναν αυτοί που σήμερα κυκλοφορούν εκνευρισμένοι με την επιλογή του Πεδουλάκη. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε, αν όχι την καλύτερη, μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσε να έχει με το συμβόλαιο που προσέφερε και το ρίσκο καριέρας που ζητούσε από τον οποιονδήποτε θα αποδεχόταν τον τίτλο του διαδόχου του Ομπράντοβιτς.

Περιμένω, όπως όλοι της αγοράς του αθλητισμού, να δω τι συνέχεια θα δώσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού στον σχηματισμό του ρόστερ μετά από την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Με την ευχή να συμβεί αυτό που δείχνει η πρώτη επιλογή, δηλαδή να σχηματιστεί ένα ρόστερ που θα επιτρέπει στον Πεδουλάκη να συναρμολογήσει έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό για την Ελλάδα, ο οποίος δεν θα προκαλεί τον οίκτο των αντιπάλων του στην Euroleague, οι οποίοι θα κάνουν διαρκώς, από ένστικτο, την σύγκριση ανάμεσα στη νέα έκδοση του Παναθηναϊκού και τον αυτοκράτορα του ευρωπαϊκού μπάσκετ των προηγούμενων ετών.

Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι το ξενέρωμα των φίλων του Παναθηναϊκού, που είχαν μάθει να ζουν δίπλα στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα ελληνικής καταγωγής που υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα. Στη θέση τους φυσικά δεν θα άνοιγα σαμπάνια σήμερα για να γιορτάσω τον Πεδουλάκη ή τους παίκτες που έφυγαν ή φεύγουν. Όμως μέχρι εκεί.

Τούτη την εποχή μάλλον με ανακούφιση θα υποδεχόμουν όσα βλέπω και ακούω να συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, διότι αυτά δείχνουν ότι η ομάδα θα διατηρήσει ένα επίπεδο και δεν θα διαλυθεί. Σας φαίνεται λίγο στην πρώτη ανάγνωση. Σκεφτείτε όμως πού είστε, τι συμβαίνει γύρω σας, βάλτε το χέρι στην τσέπη για να δείτε τι θα βρει, αναλογιστείτε πόσα θα μπορείτε να ξοδέψετε στη διάρκεια της νέας σεζόν για να κάνετε το όποιο κέφι σας, και εξετάστε μέσα από αυτά τα φίλτρα αυτό που αντιλαμβάνεστε ότι συμβαίνει σήμερα στον Παναθηναϊκό.

Όχι για να νιώσετε καλύτερα, αλλά για να αντιληφθείτε ότι είναι τυχερός ο μπασκετικός Παναθηναϊκός που δεν βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα του σεισμού που προκαλεί στον επαγγελματικό αθλητισμό η οικονομική κρίση.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x