Τένις

Ρότζερ World... Grass

Η αγάπη του Ρότζερ Φέντερερ για τις επιφάνειες με γρασίδι; Δεδομένη. Ε, δεν μπορούσε να μην βγάλει αυτή την... αγάπη του στον ημιτελικό του Wimbledon κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και να τον «πετάξει» εκτός τελικού με 3-1 σετ! Ο Ελβετός απέχει ένα βήμα πριν τον 17ο τίτλο του σε Grand Slam, αλλά και την «εκθρόνιση» του «Νόλε» από το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς σε περίπτωση κατάκτησης του λονδρέζικου τροπαίου, ο Φέντερερ «ανεβαίνει» και πάλι στην κορυφή μετά τον Μάιο του 2010.

Η αγάπη του Ρότζερ Φέντερερ για τις επιφάνειες με γρασίδι; Δεδομένη.

Ε, δεν μπορούσε να μην βγάλει αυτή την... αγάπη του στον ημιτελικό του Wimbledon κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και να τον «πετάξει» εκτός τελικού με 3-1 σετ!

Ο Ελβετός απέχει ένα βήμα πριν τον 17ο τίτλο του σε Grand Slam, αλλά και την «εκθρόνιση» του «Νόλε» από το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς σε περίπτωση κατάκτησης του λονδρέζικου τροπαίου, ο Φέντερερ «ανεβαίνει» και πάλι στην κορυφή μετά τον μακρινό Μάιο του 2010.

Όπως συνηθίζει ο Τζόκοβιτς, μπαίνει στους αγώνες… μουδιασμένος. Φυσικά ο Φέντερερ το επωφελήθηκε και κάνοντας μπρέικ με σχετική άνεση, πήρε προβάδισμα στο… ρελαντί με 1-0 σετ (6-3 γκέιμ).

Βέβαια, ο «Νόλε» δεν είναι τυχαία νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης. Αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και μάλιστα σχετικά εύκολα. Με το… καλημέρα έκανε το μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 γκέιμ και κάνοντας το… λογικό, δηλαδή διατήρηση του σέρβις του, έφτασε στο 6-3.

Το τρίτο ήταν πολύ κρίσιμο. Οι δύο τενίστες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον «King Roger» να φτάνει πρώτος τα πέντε γκέιμ. Η πρώτη δυσκολία για τον Τζόκοβιτς στο σετ είχε έρθει. Να κρατήσει το σέρβις της και να διατηρηθεί στη διεκδίκηση του σετ. Ο Ελβετός όμως είχε διαφορετική άποψη, και έφτασε στο 6-4, μετά από τρία «set point».

Ο Φέντερερ έπαιζε σαν μικρό παιδί. Η διάθεση και η «κάψα» του να φτάσει στον τελικό του αγαπημένου του, Wimbledon και να ανέβει ταυτόχρονα στο νούμερο ένα. Η ψυχολογία του εξάκις κατόχου, στο ζενίθ. Με την έναρξη του τέταρτου σετ έκανε μπρέικ, με το κοινό στο κεντρικό κορτ, να «σεληνιάζεται». Η κατάληξη; 6-3 γκέιμ και πανηγυρικά ο Ελβετός στον μεγάλο τελικό!

Ο Φέντερερ έχει να κατακτήσει τρόπαιο Grand Slam από το 2010 και το Αυστραλιανό Όπεν. Για τον κορυφαίο τενίστα του 21ου αιώνα, είναι σίγουρα αρκετός χρόνος, όμως πλέον είναι «εδώ» και απέχει μόλις τρία σετ από το 17ο τίτλο του σε Grand Slam, 7ο στο Wimbledon και το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Κυριακή κοντή γιορτή για τον «βασιλιά των κορτ».

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x