Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτός ήταν πιο έξυπνη κίνηση

• Η κίνηση του Ολυμπιακού γι' αυτόν τον Γκουλάν μπορεί εν πρώτοις να δημιουργεί ερωτηματικά, του στιλ, «ποιος είναι, πού, πώς κλπ, κλπ», ωστόσο αν το καλοσκεφτούμε σαφώς ήταν πιο έξυπνη επιλογή από τις περσινές των Κάταϊ και Γκρίμπιτς. Ακόμη ίσως κι από του Φέϊσα, με το σκεπτικό ότι ο τελευταίος θα μπορούσε να αποκτηθεί ως δανεικός από την Παρτιζάν, με οψιόν αγοράς.

• Η κίνηση του Ολυμπιακού γι΄ αυτόν τον Γκουλάν μπορεί εν πρώτοις να δημιουργεί ερωτηματικά, του στιλ, «ποιος είναι, πού, πώς κλπ, κλπ», ωστόσο αν το καλοσκεφτούμε σαφώς ήταν πιο έξυπνη επιλογή από τις περσινές των Κάταϊ και Γκρίμπιτς. Ακόμη ίσως κι από του Φέϊσα, με το σκεπτικό ότι ο τελευταίος θα μπορούσε να αποκτηθεί ως δανεικός από την Παρτιζάν, με οψιόν αγοράς.

• Ο Ολυμπιακός τώρα δε ρισκάρει τίποτα παίρνοντας τον 23χρονο Σέρβο μπακ-χαφ (μπορεί εναλλακτικά να παίξει και κεντρικός χαφ) με τη διαδικασία της δοκιμής του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Θα τον δει ο Ζαρντίμ στην Αυστρία, πιθανόν και στην Πορτογαλία και θα αποφασίσει τι θα κάνει μαζί του.

• Έχει λογική αυτό το πράγμα. Κι είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έγινε πέρσι, όταν ο Ολυμπιακός πήρε τους Κάταϊ και Γκρίμπιτς και τους δοκίμασε στην προετοιμασία, αλλά αφού ΠΡΩΤΑ τους είχε αγοράσει. Κι όταν διαπίστωσε πόσο ανέτοιμα ήταν αυτά τα παιδιά για τον Ολυμπιακό, μετά άρχισε να τα μοιράζει δανεικά, σε δύο διαφορετικές ομάδες τον καθένα.

• Τώρα, ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα με τον Γκουλάν. Το πολύ πολύ να τον στείλει πίσω στο σπίτι του. Όπως είχε γίνει πριν δύο καλοκαίρια, όταν πάλι το ίδιο γραφείο μάνατζερ (που έχει και τον Πάντελιτς) είχε στείλει ένα έξω δεξιά, τον Μπάμποβιτς. Τον δοκίμασε ο Λίνεν στη Γερμανία, όπου είχε κάνει ο Ολυμπιακός προετοιμασία, δεν είχε εντυπωσιάσει και δεν τον πήρε.

• Και μην ξεχνάμε ότι στα αριστερά γενικά ίσως βγουν κάποια κενά αυτή την εποχή για τους ερυθρόλευκους, υπό την έννοια ότι ο Χολέμπας αργεί να ξεκινήσει προετοιμασία (κι ακόμη δεν έχει συμφωνήσει για καινούργιο συμβόλαιο…), ο Ζαραδούκας προέρχεται από εξάμηνη απουσία λόγω επέμβασης στους χιαστούς, ο Λυκογιάννης έχει ακόμη υποχρεώσεις με την εθνική Νέων, ο Φετφατζίδης επίσης θα μπει καθυστερημένα στην προετοιμασία λόγω εθνικής, ενώ ο Μιραλάς είναι νοκ άουτ για 15-20 μέρες λόγω τραυματισμού.

• Ε, θα δει ο Ζαρντίμ τι ψάρια μπορεί να πιάσει ο Γκουλάν από αριστερά και θα αποφασίσει αν έχει το παιδί τα φόντα να του δώσει λύσεις. Από εκεί και πέρα, θα είναι ένα θέμα ότι πιάνει θέση ξένου και αναπόφευκτα, με βάση τη λογική, ο προπονητής θα σκεφθεί δύο και τρεις φορές πριν πει το «ναι».

• Ίσως, αν δείξει κάποια πράγματα, αλλά όχι μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, αφού έχει να παίξει πάρα πολύ καιρό ο Γκουλάν (ουσιαστικά ενάμιση χρόνο, κύρια λόγω τραυματισμών κι όχι μόνο), να επιλεγεί η λύση του δανεισμού του σε κάποια ομάδα στην Α΄ Εθνική, ώστε ο Ολυμπιακός να μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία του και να πάρει πιο ασφαλείς αποφάσεις στο μέλλον.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x