Ελλάδα

«Χτίζεται» γρήγορα

Η δύσκολη κλήρωση της Ευρωλίγκας καθιστά περισσότερο αναγκαίο το γρήγορο σχηματισμό του ρόστερ του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας σεζόν. Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις, δύσκολα θα μείνουν Καϊμακόγλου και Μπατίστ, περισσότερες πιθανότητες για Τσαρτσαρής, Περπέρογλου και Γιασικεβίτσιους. Συνεχίζεται το… παιδομάζωμα.

Η δύσκολη κλήρωση της Ευρωλίγκας καθιστά περισσότερο αναγκαίο το γρήγορο σχηματισμό του ρόστερ του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας σεζόν. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να γνωρίζει σε ποιους παίκτες μπορούν να ποντάρουν μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία του Αυγούστου και για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στη στελέχωση του ρόστερ, που στην παρούσα φάση μετρά τρεις παίκτες (Διαμαντίδη, Μπράμος, Σχορτσανίτη).

Φαίνεται πως πριν γίνουν οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι. Προτεραιότητα αποτελούν οι Κώστας Καϊμακόγλου και Μάικ Μπατίστ, που πάντως δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες παραμονής. Ο πρώτος παρότι του έγινε βελτιωμένη πρόταση έχει δύο πολύ καλύτερες, που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως, από Γαλατάσαραϊ και Ούνιξ Καζάν (δείχνει να προτιμά την πρώτη, αν και μικρότερη των Ρώσων, αφού η Κωνσταντινούπολη είναι πιο… φιλόξενη από το μακρινό Καζάν). Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει επίσης προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και δεν φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός θα φτάσει την πρότασή του σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Πιο εφικτές περιπτώσεις είναι αυτές των Κώστα Τσαρτσαρή και Στράτου Περπέρογλου, ενώ στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι να κρατήσει και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν από πιθανές αποχωρήσεις των παικτών αυτών, θα γίνουν και οι σχετικές προσθήκες. Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξετάζει πολλές περιπτώσεις παικτών, κυρίως από την αγορά των Αμερικανών και των κοινοτικών, καθώς γνωρίζει άριστα τους Έλληνες που έχουν προταθεί (Μαυροειδής, Ξανθόπουλος και Καββαδάς μεταξύ άλλων).

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το… παιδομάζωμα. Μετά τον 15χρονο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (2,05μ.) που αποκτήθηκε από το Αιγάλεω για έξι χρόνια, οι «πράσινοι» είναι κοντά στον 17χρονο Γιάννη Αντετοκούμπο του Φιλαθλητικού (1,93μ.) και τον επίσης 17χρονο Γιώργο Διαμαντάκο του Σπαρτιατικού (2,11μ.).

* Το παράδοξο είναι πως ο Παναθηναϊκός εξυπηρετείται από τη μη πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μάικ Μπράμος και όποιος άλλος παίκτης της ομάδας θα συμμετείχε στη διοργάνωση του Λονδίνου, θα ενσωματωνόταν καθυστερημένα στην προετοιμασία. Πλέον όμως όλοι οι Έλληνες διεθνείς θα είναι διαθέσιμοι από την πρώτη μέρα της. Ο μόνος που πιθανώς να λείψει, θα είναι ο… Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x