MOTO GP

Φτάνει… Πεδρόσα

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα του Moto GP τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Ντάνι Πεδρόσα στην πίστα Σάχσενρινγκ της Γερμανίας. Ο Ισπανός αναβάτης που εκκίνησε από τη δεύτερη θέση, είδε πρώτος την καρό σημαία σε ένα εντυπωσιακό αγώνα, στον οποίο ο Κέσεϊ Στόνερ εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο. Θρίλερ το πρωτάθλημα με τους Λορένθο, Πεδρόσα, Στόνερ να διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα του Moto GP τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Ντάνι Πεδρόσα στην πίστα Σάχσενρινγκ της Γερμανίας.

Ο Ισπανός αναβάτης που εκκίνησε από τη δεύτερη θέση, είδε πρώτος την καρό σημαία σε ένα εντυπωσιακό αγώνα, στον οποίο ο Κέσεϊ Στόνερ εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο. Θρίλερ το πρωτάθλημα με τους Λορένθο, Πεδρόσα, Στόνερ να διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Χόρχε Λορένθο ο οποίος ξαναπέρασε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Για ακόμη μία φορά ο Ντάνι Πεδρόσα έκανε πολύ καλή εκκίνηση, παίρνοντας την πρώτη θέση από τον έτερο αναβάτη της Repsol Honda, Κέσεϊ Στόνερ. Ωστόσο, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε πίσω τη θέση του.

Στους πρώτους γύρους του αγώνα οι υπήρξαν αρκετές μάχες ομόσταβλων, δεδομένου ότι Στόνερ-Πεδρόσα (Ducati)… μονομαχούσαν για την πρώτη θέση, οι Λορένθο- Σπις (Yamaha) για την τρίτη, ενώ οι Ντοβιτσιόζο και Κράτσλοου (Monster Yamaha) για την πέμπτη.

Την καλή απόδοση που είχε στην έναρξη του αγώνα δεν κατάφερε να διατηρήσει στη συνέχεια ο Μπεν Σπις. Ο αναβάτης από το Τέξας είδε το δίδυμο της Monster Yamaha, ωστόσο κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Καλ Κράτσλοου, ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, μόλις πέντε γύρους πριν την καρό σημαία, με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις και βαθμούς.

Πολύ καλός ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος είδε την καρό σημαία από την έκτη θέση, τέσσερις πιο ψηλά από τον ομοσταβλό του, Νίκι Χέιντεν.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda)
2. Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) +14.996
3. Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Monster Yamaha Tech 3) +20.669
4. Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing) +20.740
5. Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda MotoGP) +27.893
6. Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati Team) +28.050
7. Άλβαρο Μπαουτίστα (San Carlo Honda Gresini) +28.246
8. Καλ Κράτσλοου (Monster Yamaha Tech 3) +28.447
9. Χέκτορ Μπαρμπέρα (Pramac Racing Team) +29.053
10. Νίκι Χέιντεν (Ducati Team) +29.226
11. Ράντι Πουνιέ (Power Electronics Aspar) +53.176
12. Κόλιν Έντουαρντς (NGM Mobile Forward Racing) +58.204
13. Άλεξ Εσπαργκαρό (Power Electronics Aspar) +1:04.654
14. Γιόνι Ερνάντες (Αvintia Blusens) +1:13.543
15. Τζέιμς Έλισον (Paul Bird Motorsport) +1:30.318
16. Φράνκο Μπαταΐνι (Cardion AB Motoracing Ducati) +1 γύρο
17. Ντανίλο Πετρούτσι (Came IodaRacing Project Ioda) +1 γύρο
18. Ιβάν Σίλβα (Avintia Blusens) +1 γύρο

Η βαθμολογία

1. Χόρχε Λορένθο 160
2. Ντάνι Πεδρόσα 146
3. Κέισι Στόνερ 140
4. Αντρέα Ντοβιτσιόζο 92
5. Καλ Κράτσλοου 85

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x