Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σιόβας είναι Μέλμπεργκ, στο…

H μεταγραφή του Σιόβα στον Ολυμπιακό έχει κλείσει εδώ και αρκετούς μήνες. Κι έτσι είχα λόγους να παρακολουθώ από κοντά την παρουσία του στον Πανιώνιο. Μπορώ δε να καταθέσω ότι έχω άποψη για το παιδί.

H μεταγραφή του Σιόβα στον Ολυμπιακό έχει κλείσει εδώ και αρκετούς μήνες. Κι έτσι είχα λόγους να παρακολουθώ από κοντά την παρουσία του στον Πανιώνιο. Μπορώ δε να καταθέσω ότι έχω άποψη για το παιδί.

• Σίγουρα χρειάζεται να βάλει στο παιχνίδι του περισσότερο νεύρο και δύναμη. Να βγάλει περισσότερο τσαμπουκά, όπως λέμε ποδοσφαιρικά, για να σταθεί με αξιώσεις στον Ολυμπιακό. Καλή η ήρεμη δύναμη, αλλά δεν αρκεί.
Όμως, γενικά το παιδί πραγματικά έχει ταλέντο. Από ποιότητα άλλο τίποτα. Ξέρει μπάλα καντάρια. Άλλος αμυντικός στην Ελλάδα με την τεχνική του Σιόβα δεν υπάρχει!

• Και ειδικά σε ένα στοιχείο του παιχνιδιού του, είναι…Μέλμπεργκ! Διότι, ο Σουηδός στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, είναι ο μακράν πιο επικίνδυνος αμυντικός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η, μάλλον ήταν στην προηγούμενη τριετία, αφού φαίνεται πως τώρα θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Αυτό φαίνεται κι από τα γκολ που έβαλε και γενικά από τα γκολ στα οποία συμμετείχε ο Μέλμπεργκ.

• Ε, λοιπόν τόσο καλός σε αυτό τον τομέα είναι κι ο Σιόβας! Και μην παρασύρεστε από το ότι φέτος δεν σκόραρε ούτε μία φορά με τη φανέλα του Πανιώνιου. Μαγική εικόνα είναι! Σε κάθε παιχνίδι, ο Σιόβας είχε μίνιμουμ δύο καλές φάσεις για να σκοράρει. Κι ήταν πραγματικά πολύ άτυχος που δεν τα κατάφερνε. Τη μία η μπάλα πήγαινε στο δοκάρι, την άλλη έδιωχνε ένας αντίπαλος αμυντικός στη γραμμή, την παράλλη η μπάλα έφευγε ελάχιστα άουτ!

• Εγώ ειλικρινά είχα εντυπωσιαστεί από την ικανότητά του, επιθετικά, στις στημένες φάσεις του Πανιώνιου. Ο πανύψηλος σέντερ μπακ όχι μόνο έχει αλτικότητα και δη την κατάλληλη στιγμή, αλλά τη μυρίζεται τη φάση. Μου θυμίζει Στολτίδη, με τον τρόπο που χώνεται στο γκολ, μέσα από τη διαδικασία των στατικών φάσεων (κόρνερ και φάουλ). Και τα θυμήθηκα αυτά, διαβάζοντας στο σάϊτ του Sport fm, ότι ο 23χρονος αμυντικός σκοράρει τακτικά στα οικογενειακά διτέρματα του Ολυμπιακού στην Αυστρία.

• Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα άλλο περί τον Σιόβα, όμως αν το παιδί αυτό πάρει λίγο πάνω του και καθιερωθεί στην ομάδα, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι κίνδυνος θάνατος για κάθε αντίπαλο στις στημένες φάσεις του Ολυμπιακού.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x