Αγγλία

Δικαιώνεται ο Τέρι!

Συγκρατημένη αισιοδοξία για νίκη εκφράζουν οι δικηγόροι του Τζον Τέρι στο φινάλε της πρώτης μέρας της εκδίκασης της υπόθεσης της ρατσιστικής επίθεσης κατά του Άντον Φέρντιναντ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για νίκη εκφράζουν οι δικηγόροι του Τζον Τέρι στο φινάλε της πρώτης μέρας της εκδίκασης της υπόθεσης της ρατσιστικής επίθεσης κατά του Άντον Φέρντιναντ.

Ο Άντον Φέρντιναντ, στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως ουδέποτε ο ίδιος άκουσε τον αρχηγό της Τσέλσι να τον βρίζει, ενώ αρνήθηκε πως τον κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση!

Ξεκινώντας από τα βασικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τέρι αποκάλεσε «γ******ο μαύρο μ***ι» τον αδερφό του Ρίο Φέρντιναντ, στις 23 Οκτωβρίου, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Λόφτους Ρόουντ» ανάμεσα στην ΚΠΡ και την Τσέλσι.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του άσου των «μπλε», υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους επανέλαβε αυτές τις λέξεις με σαρκαστικό ύφος και ειρωνευόμενος τον Φέρντιναντ για όσα είχε προλάβει να πει αυτός αναφορικά με παρελθοντική ιστορία του αρχηγού της Τσέλσι.

Η υπερασπιστική γραμμή των νομικών εκπρόσωπων του Τέρι προέβλεπε και …επίθεση στον Φέρντιναντ, αφού στην αίθουσα προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο άσος της ΚΠΡ να προσβάλει τον αντίπαλό του, αναφερόμενος στις επιδόσεις του Τέρι στον …ερωτικό τομέα.

«Ο κ.Φέρντιναντ επιτέθηκε στον πελάτη μας και ανέφερε το περιστατικό με τη σύζυγο ενός πρώην συμπαίκτη του κ.Τέρι», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Φέρντιναντ ανέφερε πως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τον επισκέφτηκε στα αποδυτήρια ο Τέρι προκειμένου να τον ρωτήσει αν τον έχει κατηγορήσει για ρατσιστική επίθεση. Η… εξήγηση που έδωσε ο αμυντικός της ΚΠΡ ήταν πως προφανώς ο αντίπαλός του, το έκανε έχοντας λάβει μήνυμα στο κινητό αφότου η τηλεόραση τον έδειξε να ξεστομίζει τις άσχημες εκφράσεις.

Μάλιστα, ο αδερφός του Ρίο Φέρντιναντ είχε συνομιλία και με τον Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος του είπε: «Δεν μπορείς να μιλάς έτσι στον Τέρι»! Συμμετοχή σε όσα εκτυλίχθηκαν εκείνο το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου στο Λονδίνο, είχε και η κοπέλα του Άντον Φέρντιναντ. Βλέποντάς τον λίγο μετά το παιχνίδι, ρώτησε αν ο Τέρι του είχε επιτεθεί με ρατσιστικά σχόλια, για να λάβει και αυτή αρνητική απάντηση και να του δείξει στο κινητό της, το βίντεο που κυκλοφόρησε λίγη ώρα μετά τη λήξη του ματς.

Σε αυτό το βίντεο, ως γνωστόν, ο αρχηγός της Τσέλσι φαίνεται να φωνάζει στον Άντον Φέρντιναντ: ««γ******ο μαύρο μ***ι».

Βέβαια, ο Άντον Φέρντιναντ παραδέχθηκε πως ουδέποτε άκουσε ο ίδιος τον Τζον Τέρι να τον βρίζει, ενώ δήλωσε ότι όντως προσπάθησε να τον εκνευρίσει με υπονοούμενα για το περιστατικό του παρελθόντος με τον Τέρι και τη σύντροφο πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι…

«Έχετε καταλάβει κ. Φέρντιναντ ότι αλλάζετε παντελώς την κατάθεσή σας;» του είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του Τζον Τέρι, Κάρτερ Στίφενσον, για να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ των δύο ανδρών και να χρειαστεί η επέμβαση του δικαστή για να ηρεμήσουν και να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ο Φέρντιναντ, υποστήριξε πως επιθυμία του ιδίου ήταν το θέμα να απασχολήσει μονάχα την FA και να μην μεταβιβαστεί στην αστυνομία, ώστε να μην κατηγορηθεί ποινικά ο Τέρι. Σε αυτό το πλαίσιο, αρνήθηκε πως προσέλαβε τον Τζάστιν Ρίγκμπι (εργαζόταν στο γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπούσε) προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στις Αρχές.

Επιπλέον, αρνήθηκε και τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του Τέρι, όταν ανέφερε πως ο Φέρντιναντ όντως συμβουλεύτηκε τον Ρίγκμπι, για να απαντήσει ο παίκτης της ΚΠΡ ότι: «Μόνος μου σκέφτηκα, αποφάσισα και κατέθεσα όσα κατέθεσα. Δεν είχα επιρροή από κανέναν και από τίποτα».

Το συμπέρασμα που έβγαλε και ανακοίνωσε ο Κάρτερ Στίφενσον, ήταν πως «ο Άντον Φέρντιναντ κατηγόρησε άδικα τον Τζον Τέρι για ρατσιστική επίθεση, προκειμένου να προκαλέσει αντιδράσεις!

Κατάθεση έδωσε και η Σούζαν Γουάιτγουντ, που προσπάθησε να διαβάσει τα χείλη του Τζον Τέρι στο βίντεο, επαναλαμβάνοντας πως πράγματι, ξεστομίζει τη φράση: ««γ******ο μαύρο μ***ι». Ο συνήγορος του ποδοσφαιριστή, σε απάντηση της τοποθέτησής της, δήλωσε ότι: «το διάβασμα των χειλιών δεν είναι και... επιστήμη. Είναι κάτι που βασίζεται σε εκπαίδευση και... τύχη. Έτσι δεν είναι;» για να πάρει την απάντηση: «Σε έναν βαθμό... ναι».

Αυτή η απάντηση, σε συνδυασμό με το γεγονός πως απλά το... διάβασμα των χειλιών σε ένα βίντεο δεν μπορεί να αποτελέσει πειστικό αποδεικτικό στοιχείο, κάνουν τους δικηγόρους του Τζον Τέρι να χαμογελούν και να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη δικαστική νίκη!

Επιστροφή στο δικαστήριο το πρωί της Τρίτης, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας)...

Πηγή: www.england 365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x