Τεχνολογία

HTC Desire C, φθηνό Android smartphone

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η Google παρουσίασε την έκδοση 4.0 του Android με την εταιρεία μάλιστα πριν από μερικές μέρες να παρουσιάζει την έκδοση 4.1.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η Google παρουσίασε την έκδοση 4.0 του Android με την εταιρεία μάλιστα πριν από μερικές μέρες να παρουσιάζει την έκδοση 4.1. Ωστόσο, οι συσκευές που βασίζονται στη νέα έκδοση του λειτουργικού είναι ακόμα και σήμερα σχετικά λίγες, με τις περισσότερες μάλιστα από αυτές να ανήκουν στην κατηγορία των high end μοντέλων, υψηλού κόστους. Την κατάσταση αυτή θέλησε να αλλάξει η HTC, παρουσιάζοντας το Desire C, ένα low budget Android smartphone που τρέχει το ICS παρέα με το Sense 4.0, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με τη σειρά One.

Η ονομασία Desire είναι γνωστή από της προηγούμενης γενιάς smartphone της εταιρείας και όπως φαίνεται η HTC δε την εγκατέλειψε εντελώς, αλλά πλέον μάλλον θα τη χρησιμοποιεί για τα χαμηλότερου κόστους και μικρότερων δυνατοτήτων μοντέλα. Το Desire C είναι ένα όμορφο, ποιοτικό smartphone μικρών διαστάσεων. Ακολουθεί ένα στρογγυλοποιημένο σχεδιασμό χωρίς καθόλου γωνίες, με το χέρι πραγματικά να το αγκαλιάζει άνετα, μεταφέροντας στο κάτοχό του την αίσθηση ότι ταιριάζει άριστα. Η ποιότητα των πλαστικών είναι απλά ικανοποιητική. Στη διάθεσή μας είχαμε τόσο τη μαύρη έκδοση όσο και τη λευκή, με τη δεύτερη να είναι αυτή που μας άρεσε περισσότερο και μάλλον θα επιλέξουν οι περισσότεροι χρήστες. Γενικότερα, από πλευράς εμφάνισης θυμίζει πολύ τη ναυαρχίδα της HTC, το One X αν και είναι σίγουρα αρκετά πιο παχύ.


Οι διαστάσεις του τηλεφώνου όπως είπαμε είναι και αυτές μικρές, αφού η HTC έχει επιλέξει να αξιοποιήσει μια τυπική για τη κατηγορία οθόνη 3,5’’ που δουλεύει στα 480x320 pixels. Σίγουρα η συγκεκριμένη ανάλυση είναι αρκετά παλαιωμένη, ωστόσο δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από ένα budget smartphone. Τουλάχιστον πρόκειται για ένα panel που υποστηρίζει 16εκ. χρώματα, αποδίδοντας σχετικά καλά σε όλο το φάσμα. Η χαμηλή ανάλυση στις αναλογικά μεγάλες διαστάσεις της οθόνης έχουν ως αποτέλεσμα η πυκνότητα να είναι χαμηλή με τα 165dpi να μας φαίνονται λίγα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βέβαια τα εικονίδια και οι γραμματοσειρές να εμφανίζουν ατέλειες στα μάτια του χρήστη, ειδικά αν κάποιος έχει συνηθίσει να εργάζεται σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Το πίσω μέρος του τηλεφώνου αφαιρείται, προσφέροντας πρόσβαση στο κατακόκκινο εσωτερικό του, όπου συναντάμε τη μπαταρία και τις θέσεις τοποθέτησης καρτών μνήμης και Sim. Η πρώτη θα φανεί αρκετά χρήσιμη, καθώς το Desire C δε διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο και μόνο μέσω των καρτών micro SD μπορεί κάποιος να σώσει δεδομένα.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x