Παράξενα

Τρίκαλα-Μόναχο και πάλι πίσω, με ποδήλατο!

Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν στον συμπατριώτη τους, Στέλιο Βάσκο, οι κάτοικοι των Τρικάλων, καθώς ο 59χρονος ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο του. Το οποίο, ήταν να πάει από τα Τρίκαλα στο Μόναχο και να γυρίσει πίσω μέσα σε 15 μέρες με ένα ποδήλατο (τα κατάφερε σε 13 μέρες και 8 ώρες), με σκοπό να αποκτήσει το «Χαμόγελο του παιδιού» βάση κινητής μονάδας. «Ευχαριστώ για την υποδοχή», είπε εξουθενωμένος ο κ. Βάσκος, πριν μπει στο ασθενοφόρο για προληπτικές εξετάσεις.

Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν στον συμπατριώτη τους, Στέλιο Βάσκο, οι κάτοικοι των Τρικάλων, καθώς ο 59χρονος ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο του.

Το οποίο, ήταν να πάει από τα Τρίκαλα στο Μόναχο και να γυρίσει πίσω μέσα σε 15 μέρες με ένα ποδήλατο (τα κατάφερε σε 13 μέρες και 8 ώρες), με σκοπό να αποκτήσει το «Χαμόγελο του παιδιού» βάση κινητής μονάδας.

«Ευχαριστώ για την υποδοχή», είπε εξουθενωμένος ο κ. Βάσκος, πριν μπει στο ασθενοφόρο για προληπτικές εξετάσεις.

Μαζί του σε όλη την προσπάθεια ήταν μια ομάδα συνεργατών του, που τον βοηθούσε σωματικά και ψυχολογικά ενώ στο παρελθόν, ο 59χρονος έχει κάνει κι άλλες… ταρζανιές με ποδήλατο. Αφού το 2006 ποδηλατούσε συνεχώς επί 24 ώρες και 52 λεπτά, πραγματοποιώντας τη διαδρομή Τρίκαλα - Αθήνα - Τρίκαλα (674 χιλιόμετρα) χωρίς να κατέβει από το όχημά του! Ενώ το 2009, επιχείρησε να κάνει τη διαδρομή Τρίκαλα - Κωνσταντινούπολη - Τρίκαλα, συνολικά 1.660 χλμ., αλλά εγκατέλειψε στην επιστροφή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, λόγω κόπωσης και υπερβολικής ζέστης.

Το 2010 επιχείρησε μια ανάλογης απόστασης διαδρομή (1.600 χιλιομέτρων), μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, την οποία ολοκλήρωσε ποδηλατώντας επί 60 ώρες, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τα ιδρύματα των Τρικάλων που στηρίζουν άπορες οικογένειες της πόλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x