Stoiximan Super League

Μπουγαΐδης: «Τιμή και ευλογία»!

Εντυπωσιακά προσγειωμένος, παρά το όνειρο που ζει με τη συμμετοχή της Εθνικής στον τελικό του EURO U-19 παρουσιάστηκε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o σκόρερ στον ημιτελικό με την Αγγλία χαρακτήρισε «τιμή» το να εκπροσωπεί την Ελλάδα και «ευλογία» τις στιγμές που ζει με τους συμπαίκτες του. Αφού απέφυγε… μετά βδελυγμίας, λοιπόν, οποιοδήποτε κοπλιμέντο δεν αφορούσε «και τον διπλανό» του, τόνισε πως η καλή Εθνική δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Ισπανία.

Εντυπωσιακά προσγειωμένος παρά το όνειρο που ζει με τη συμμετοχή της Εθνικής U-19 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παρουσιάστηκε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o στυλοβάτης και σκόρερ στον ημιτελικό με την Αγγλία χαρακτήρισε «τιμή» το να εκπροσωπεί την Ελλάδα και «ευλογία» τις στιγμές που ζει με τους συμπαίκτες του.

Αφού απέφυγε… μετά βδελυγμίας, λοιπόν, οποιοδήποτε κοπλιμέντο δεν αφορούσε «και τον διπλανό» του, τόνισε πως η καλή Εθνική δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Ισπανία.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μπουγαΐδης στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου

Για τη «μάγκικη» πρόκριση στον τελικό: «Όντως ήταν δύσκολα τα πράγματα μετά την αποβολή. Προσπαθήσαμε όμως να το αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον μέχρι το ημίχρονο. Ως ομάδα μας χαρακτηρίζει η ψυχή και το πάθος και αυτό μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την αρνητική συγκυρία».

Για το πόσο βοηθούν οι εμπειρίες από τις ομάδες τους: «Άλλοι παίκτες από την ομάδα έχουν παίξει, άλλοι όχι. Αποτελούμαστε όμως από 18 ποδοσφαιριστές που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Η ωριμότητα δεν είναι μόνο θέμα συμμετοχών. Πρέπει να τη διαθέτεις για να τη δείξεις. Κι εμείς το κάναμε, παίζοντας 75 λεπτά με παίκτη λιγότερο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και καταφέρνοντας στο τέλος να νικήσουμε».

Για τη δική του απόδοση: «Για να πάρει κάποιος ατομική διάκριση πρέπει να πάει καλά και το σύνολο. Είναι τελείως διαφορετικό ο σύλλογος από το να εκπροσωπείς μια χώρα. Και είναι τόσο οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, που πραγματικά όλοι θέλουμε να πηγαίνουμε καλά. Όποια διάκριση κι αν έρθει, θα έρθει μέσα από την ομάδα».

Για το αν η πρόκριση είναι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του: «Δεν ξέρω τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που είμαι σε αυτή την ομάδα και ζω αυτές τις στιγμές με τους συμπαίκτες μου. Αν υπάρχει κάποια καριέρα για μένα μέχρι τώρα, είναι πολύ μικρή. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να ζήσω και καλύτερες στιγμές, αλλά η τιμή του να εκπροσωπώ την Ελλάδα και να παίζω σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι -έτσι όπως διαμορφώθηκε και μετά την αποβολή- είναι δύσκολο να μη χαραχτεί στη μνήμη σου».

Για τις εξαιρετικές τοποθετήσεις που είχε στο ματς: «Συνήθως πας καλά γιατί υπάρχει ένα σύνολο. Ήταν πρωτόγνωρό για μένα το πώς όλη η ομάδα έκανε επίθεση και όλη άμυνα. Αν πήγα καλά εγώ όμως κι αν φαινόταν ότι έχω καλές τοποθετήσεις, αυτό είναι επειδή ήταν καλές και οι τοποθετήσεις του διπλανού μου».

Για τον τελικό με την Ισπανία: «Το κάθε ματς είναι διαφορετικό. Όντως παίζουμε με ένα μεγάλο όνομα, όμως πολλές φορές υπερεκτιμούμε τα ονόματα. Τους αντιμετωπίσαμε στους ομίλους, είναι καλή ομάδα, αλλά καλή ομάδα είμαστε κι εμείς. Το μόνο που φοβόμαστε είναι ο κακός μας εαυτός. Στον τελικό παίζουμε, ποιοτική ομάδα θα αντιμετωπίζαμε, είναι λογικό. Αν είμαστε, όμως, είμαστε καλά, δεν φοβάμαι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x