Κώστας Νικολακόπουλος

Φέισα, Μιραλάς, Κάρολ, Πάντελιτς…

Κάποιες σκόρπιες επισημάνσεις για τον Ολυμπιακό των δύο πρώτων φιλικών και δη για 6-7 παίκτες του.

Κάποιες σκόρπιες επισημάνσεις για τον Ολυμπιακό των δύο πρώτων φιλικών και δη για 6-7 παίκτες του.

• Καλός ο Φέισα σε ρόλο αμυντικού μέσου-και με ικανότητα να βγάλει «κρυφή» πάσα με τη μία, σαν το καλύτερο δεκάρι. Αλλά νομίζω ότι τρώει αρκετά εύκολα ντρίμπλα, ειδικά αν ο αντίπαλος είναι λίγο γρήγορος. Θα πρέπει να εστιάσει σε αυτό το πρόβλημα. Ίσως με καλύτερες τοποθετήσεις, ίσως με κανένα φαουλάκι. Ο Ορμπάιθ έτσι έκανε και την «έβγαζε» μια χαρά, παρότι πιο αργός από τον Σέρβο.

• Χωρίς το Μιραλάς η ομάδα χάνει μεγάλο κομμάτι του επιθετικού της πλουραλισμού. Και γενικά δεν δημιουργεί με ευκολία φάσεις για γκολ. Η ταχύτητα και τα μπασίματα του Βέλγου, σε συνδυασμό με τα τελειώματά του λείπουν. Όπερ σημαίνει ότι αν πουληθεί πρέπει να αποκτηθεί παίκτης που να έχει αυτά τα δύο στοιχεία-κι όχι μόνο το ένα η, μόνο το άλλο.

• Ο Κάρολ μου αρέσει πολύ. Ο Μέγερι πιάνει πουλιά στον αέρα και μοιάζει ανίκητος, αλλά κι ο Ιρλανδός εμπνέει τεράστια ασφάλεια. Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού έχει φάει όλα κι όλα δύο γκολ. Από καραμπόλες ή κόντρες και τα δύο (στον τελικό του Κυπέλλου και στο φιλικό με την Σπαρτάκ)! Κι όσο χαμογελαστός είναι, άλλο τόσο είναι και τσαμπούκι. Σε μία φάση με την Αλάνια του «βγήκε» επικίνδυνα με τάκλιν ένας Ρώσος. Ο Κάρολ δεν του την χάρισε. Και πάνω στη φάση, περνώντας από πάνω του, του έριξε κι αυτός μία «ταπιά»…

• Ο Πάντελιτς έχει το χάρισμα ότι μπορεί με ένα άγγιγμα της μπάλας να σκοράρει η, να φτιάξει φάση στον κυνηγό που είναι δίπλα του. Όταν, όμως, δεν την κάνει τη φάση με τη μία και την παιδεύει κι όταν βγάζει ατομισμό και δεν πασάρει στο συμπαίκτη του που είναι σε καλύτερη θέση, σου δημιουργεί εκνευρισμό.

• Ο Σιόβας αν προσέξει τις τοποθετήσεις του και βγαίνει πρώτος στην μπάλα, δεν θα χάνει κεφαλιά! Αμυντικά σίγουρα, ίσως κι επιθετικά! Στις στημένες φάσεις μπορεί να αποτελέσει το υπ' αριθμόν ένα επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού.

• Ο Τάτος, από την πλευρά του, πρέπει να προσέξει τις πάσες του, που είναι άλλωστε και το δυνατό του σημείο. Παίζοντας κοντά στον κόφτη, μία λάθος πάσα μπορεί να βγάλει φάση για τον αντίπαλο. Και στον Ολυμπιακό αυτό θα «μετρήσει».

• Ο Βλαχοδήμος πρέπει να συνηθίσει να γυρίζει να βοηθάει τον παίκτη που είναι πίσω του, δηλαδή τον μπακ. Δεν είναι ότι δεν έχει κι αμυντικές αρετές. Είναι ότι πρέπει να το βάλει στο μυαλό του.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x