Επικαιρότητα

Εκτός μάχης έξι καναντέρ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πύρινα μέτωπα στο Άνω Καστρίτσι και στην περιοχή από το Πλατάνι μέχρι τα Σελλά. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Πλατάνι-Σελλά.

Πάντως, η μάχη από αέρος συνεχίζεται με λιγότερες δυνάμεις καθώς έξι από τα οχτώ αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δήλωσαν βλάβη με αποτέλεσμα η επιχείρηση από αέρος να γίνεται με δύο καναντέρ.

Το protothema.gr επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της πυροσβστικής όπου οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν την πληροφορία. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι "κατά τον ανεφοδιασμό πραγματοποιούνται τεχνικοί έλεγχοι στα αεροσκάφη και αυτή τη στιγμή τα έξι καναντέρ δεν πετούν".

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίσης 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα και 75 άτομα πεζοπόρο. Ακόμη, στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ήδη διατεθεί άνδρες από Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού, ενώ αναμένονται βαρέα μηχανήματα και πυροσβεστικό όχημα του στρατού από το Ναύπλιο.

Σημειώνεται ότι υπό έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο στο Κάτω Καστρίτσι, όπου νωρίτερα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ ο δήμος έχει φροντίσει για τη φιλοξενία τους. Η εκκένωση έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x