Τεχνολογία

Huawei MediaPad 3G tablet από τη WIND

Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει δεκάδες smartphones και tablets, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε τύχει να πέσει στα χέρια μας κάποια 7ιντση συσκευή. Προσωπικά, πιστεύω ότι η οθόνη τέτοιας διαγωνίου είναι η ιδανική για tablet που κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί εν κινήσει.

Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει δεκάδες smartphones και tablets, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε τύχει να πέσει στα χέρια μας κάποια 7ιντση συσκευή. Προσωπικά, πιστεύω ότι η οθόνη τέτοιας διαγωνίου είναι η ιδανική για tablet που κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί εν κινήσει.

Ταυτόχρονα, είναι μια διάσταση που επιτρέπει στον εκάστοτε κατασκευαστή να προσαρμόσει ανάλογα το κόστος, ούτως ώστε να μπορεί να προσφέρει μια οικονομική πρόταση, χωρίς να κάνει ιδιαίτερες παραχωρήσεις στο hardware. Πρόσφατο παράδειγμα υπήρξε τόσο το Amazon Kindle όσο και το πολύ νεότερο -και όπως φαίνεται μεγάλο εμπορικά hit- Google Nexus 7. Εμείς δεν έχουμε δει κάποια από τις δυο αυτές συσκευές, οι οποίες άλλωστε δε κυκλοφορούν στην Ελλάδα, όμως είχαμε στη διάθεσή μας ένα άλλο, εξίσου ενδιαφέρον tablet με οθόνη διαγωνίου 7’’. Ο λόγος για το Huawei Media Pad, το οποίο κάποιος μπορεί να βρει σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της WIND.

Για όσους δε γνωρίζουν τη Huawei, πρόκειται για μια εταιρεία εδρεύει στην Κίνα και δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών σε επίπεδο υποδομής πάρα πολλά χρόνια. Τον τελευταίο καιρό έχει μπει και στο consumer κομμάτι, προσφέροντας smartphone και tablets. Το MediaPad είναι ένα από τα νεότερα μοντέλα και αποτελεί μια αξιέπαινη προσπάθεια με αρκετά προτερήματα. Η ποιότητα κατασκευής του για παράδειγμα, είναι σχεδόν άριστη. Η συσκευή είναι στιβαρή και δεν ακούγονται καθόλου τριγμοί όταν το χρησιμοποιούμε. Το μεγαλύτερο μέρος της πίσω επιφάνειας είναι αλουμινένιο, με δυο πλαστικά τρίγωνα να συνυπάρχουν με τη μη αφαιρούμενη πλάτη. Το ένα από αυτά λειτουργεί και σαν καπάκι, πίσω από το οποίο βρίσκουμε τη θέση για τοποθέτηση καρτών SIM, μιας και το MediaPad έχει ενσωματωμένο modem 3G καθώς και τη θύρα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες μνήμης microSD. Η μπαταρία που ενσωματώνει το MediaPad είναι χωρητικότητας 4100mAh και δεν αφαιρείται. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε επίσης μια κάμερα 5Mpixel χωρίς flash.


Πηγαίνοντας στο μπροστινό μέρος της συσκευής, από πλευράς εμφάνισης θυμίζει πολύ iPad, σε μικρότερες διαστάσεις. Η οθόνη των 7’’ περιβάλλεται από ένα μαύρο τμήμα, στη μια γωνία του οποίου βρίσκουμε τη δεύτερη κάμερα της συσκευής. Άλλα πλήκτρα δεν υπάρχουν, αφού το Android 3,2 λειτουργικό που τρέχει η συσκευή είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μη τα χρειάζεται, καθώς υπάρχουν με μορφή soft buttons στην κεντρική οθόνη. Όσον αφορά τώρα σε πλήκτρα και άλλες εισόδους/εξόδους, βρίσκουμε τα συνηθισμένα power on και volume control, μια θύρα mini USB για σύνδεση με υπολογιστή καθώς και μια θύρα micro HDMI. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η θύρα mini USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σύνδεση συσκευών, εφόσον κάποιος έχει σχετικό μετατροπέα από mini usb σε "θηλυκό" USB.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x