Europa League

Το προφίλ της Μπνέι Γεχούντα και της Σίρακ

Μία εκ των Μπνέι Γεχούντα (Ισραήλ) ή Σίρακ (Αρμενία) θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μία εκ των Μπνέι Γεχούντα (Ισραήλ) ή Σίρακ (Αρμενία) θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η Μπνέι Γεχούντα ιδρύθηκε το 1936 κι εδρεύει στο Τελ Αβίβ. Χρώματά της είναι το πορτοκαλί και το μαύρο, ενώ έδρα της το «Μπλούμφιλντ», χωρητικότητας 15.000 θεατών. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα. Έχει κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα (1990), δύο το Κύπελλο (1968, 1981) και δύο Λιγκ Καπ (1992, 1997). Είναι μόλις η πέμπτη σεζόν που συμμετέχει στην Ευρώπη και σε όλες τις προηγούμενες συμμετοχές της δεν είχε καταφέρει να μπει σε ομίλους του Κυπέλλου UEFA ή του Europa League.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ντρορ Κάσταν, ενώ στο ρόστερ της η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών είναι Ισραηλινοί.

Τερματοφύλακες: Ντέλε Αϊγενούγκμπα (Νιγηρία), Ραν Κάντοχ (Ισραήλ), Τομ Άλμαντον (Ισραήλ), Ιταμάρ Ισραέλι (Ισραήλ).

Αμυντικοί: Νάνταφ Μουνίς (Ισραήλ), Μπεν Γιόζεφ Ζαϊρί (Ισραήλ), Νταν Μόρι (Ισραήλ), Γκαλ Κοέν (Ισραήλ), Αβιάντ Μπούρλα (Ισραήλ), Ιτσίκ Ασούζ (Ισραήλ), Αβίβ Χαντάντ (Ισραήλ), Μαόρ Καντίλ (Ισραήλ).

Μέσοι: Αμίρ Αγκάγεφ (Ισραήλ), Χασάν Αμπού Ζαϊντ (Ισραήλ), Ιζάκ Νας (Ισραήλ), Λιόρ Μπαργκίγκ (Ισραήλ), Κεστούτις Ιβασκεβίτσιους (Λιθουανία), Νιρ-Νισίμ Ναχούμ (Ισραήλ), Πέδρο Γκαλβάν (Αργεντινή), Κφιρ Έντρι (αρχηγός, Ισραήλ), Σλόμι Λέβι (Ισραήλ), Σαλέφ Μενάσε (Ισραήλ), Σταβ Φίνις (Ισραήλ).

Επιθετικοί: Σλόμι Αβισίντρις (Ισραήλ), Ντίνο Εντλόβου (Νότιος Αφρική), Νέναντ Μαρίνκοβιτς (Σερβία), Γκιλ Ιτζχάκ (Ισραήλ).

Η Σίρακ, που εδρεύει στο ομώνυμο προάστιο της Αρμενίας, ιδρύθηκε το 1958, κι έχει επίσης πορτοκαλί χρώματα. Έδρα της είναι το «Τζιούμρι Σίτι Στάντιουμ», χωρητικότητας μόλις 4.000 θεατών. Τερμάτισε μόλις έβδομη στο περασμένο πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της (έχει ακόμη τρία πρωταθλήματα, το 1992, το 1994 και το 1999) και τρία Σούπερ Καπ (1997, 2000 και 2003). Στο τρέχον πρωτάθλημα είναι δεύτερη με 32 βαθμούς σε 15 αγώνες (10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες), τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μίκα.

Είναι η όγδοη σεζόν που συμμετέχει στην Ευρώπη και η μοναδική της πρόκρισης ήταν φέτος, στον πρώτο προκριματικό γύρο, απέναντι στη Ρούνταρ από το Μαυροβούνιο (1-0 και 1-1). Συνολικά σε 16 ευρωπαϊκά ματς έχει 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες με μόλις 8 γκολ υπέρ και 30 κατά. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βάρνταν Μπιχαχτσιγιάν.

Το ρόστερ της ομάδας

Τερματοφύλακες: Αμπραχαμιάν, Χαρουτιουνιάν

Αμυντικοί: Κάντιο (Ακτή Ελεφαντοστού), Γκριγκοριάν, Γκαζαριάν, Μκοϊάν, Χοβχανισιάν, Μικαελιάν, Γκεβοργιάν, Ασλανιάν

Μέσοι: Λαμιέν Λι (Σενεγάλη), Τιγρανιάν, Νταβτιάν, Χακομπιάν, Αλεξανιάν, Μκριτσιάν, Μουραντιάν, Παλταγιάν, Νταβογιάν, Νταμέ Ντιόπ (Σενεγάλη), Νταβτιάν, Στεπανιάν , Γκαζαριάν

Επιθετικοί: Φοφανά (Ακτή Ελεφαντοστού), Μπαρικιάν, Ναλμπαντιάν, Τοσουνιάν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x