Champions League

Ιδού η αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Από την στιγμή της κλήρωσης του Παναθηναϊκού και ύστερα, ο περισσότερος κόσμος μιλάει για την δυναμικότητα της Μάδεργουελ. Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε, με ποιο σύστημα αγωνίζεται η σκοτσέζικη ομάδα και ποια είναι τα όπλα της. Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα αστέρια της ομάδας, όλα τα γκολ της περσινής περιόδου και πολλά ακόμη κι ενδιαφέροντα για την αντίπαλο των «πράσινων».

Από την στιγμή της κλήρωσης του Παναθηναϊκού και ύστερα, ο περισσότερος κόσμος μιλάει για την δυναμικότητα της Μάδεργουελ.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε, με ποιο σύστημα αγωνίζεται η σκοτσέζικη ομάδα και ποια είναι τα όπλα της.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα αστέρια της ομάδας, όλα τα γκολ της περσινής περιόδου και πολλά ακόμη κι ενδιαφέροντα για την αντίπαλο των «πράσινων».

Σύστημα:

Προπονητής της είναι ο Στιούαρτ ΜακΚολ και σαν Σκοτσέζος που σέβεται τον εαυτό του, παρατάσσει την ομάδα του μονίμως με το κλασσικό, βρετανικό, 4-4-2! Με ένα φορ βαρύ, τον Άγγλο Μάικλ Χίγκντον (πρώτο σκόρερ της ομάδας) και έναν πιο κινητικό δίπλα του σε πιο περιφερειακό ρόλο. Είτε με τον ταχύτατο Εσθονό Χένρικ Ογιάμα, είτε με τον Σκοτσέζο Τζέιμι Μέρφι. Πολύ σπάνια θα αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3 και θα βάλει και τους τρεις επιθετικούς μέσα. Οι συγκεκριμένοι επιθετικοί είναι τα αστέρια της ομάδας, μαζί με τον αρχηγό και ιθύνων νου της ομάδας, τον Σκοτσέζο μέσο Κιθ Λάσλεϊ που παίζει στον άξονα.

Από εκεί και πέρα, στη μεσαία γραμμή, δεν υπάρχει ταχύτητα, παρά μόνο δύναμη. Κι αν εξαιρέσει κάποιος τον Κιθ Λάσλεϊ, οι υπόλοιποι δεν διαθέτουν τεχνική. Ούτε καν οι ακραίοι (συνήθως οι Χάμφρεϊ και Λόου), αλλά ούτε ο παρτενέρ του Λάσλεϊ, που συνήθως είναι ο Τζένινγκς. Τέλος, στην άμυνα, οι δύο στόπερ είναι βαριά κορμιά, αργοί και μαζί με τους ακραίους μπακ, υποπίπτουν σε πολλά λάθη εάν τους πιέσεις. Κάτι, που ούτως ή άλλως δουλεύει ο Φερέιρα που θέλει η ομάδα του να πιέζει ψηλά και να επιτίθεται γρήγορα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έδρα της Μάδεργουελ είναι το «Φερ Παρκ» στο βόρειο Λάνκασαϊρ, χωρητικότητας 13.742 θεατών και δεν αποτελεί... φόβητρο. Αφού πολλές μικρότερες ομάδες της κατηγορίας έχουν κάνει ζημιά εκεί μέσα και επειδή ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι, ενδεχομένως να είναι ευκαιρία να καθαρίσει από το πρώτο παιχνίδι...

Ακολουθούν τα βίντεο των αστεριών της ομάδας:

Το βαρύ πυροβολικό και βαρύ φορ της ομάδας, ο Άγγλος Μάικλ Χίγκντον. Ο οποίος το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει στο βίντεο που ακολουθεί, είναι όλα τα λεφτά…



Ο ταχύτατος Εσθονός, Χένρικ Ογιάμα:



Ο περιφερειακός επιθετικός, Τζέιμι Μέρφι.



Ο ιθύνων νους της ομάδας, Κιθ Λάσλεϊ



Όλα τα γκολ της Μάδεργουελ από την περσινή σεζόν



Και ένα αφιερωματικό βίντεο για τα 125 χρόνια ζωής της ομάδας



Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x