Νίκος Ζέρβας

«Άλλος» Ολυμπιακός με Μαυροειδή

Η μεταγραφή του Δημήτρη Μαυροειδή στον Ολυμπιακό, δεν είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται «αεροδρομίου», ούτε αναμένεται να κόψει επιπλέον εισιτήρια διαρκείας.

Η μεταγραφή του Δημήτρη Μαυροειδή στον Ολυμπιακό, δεν είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται «αεροδρομίου», ούτε αναμένεται να κόψει επιπλέον εισιτήρια διαρκείας. Ο διεθνής σέντερ είναι μία ποιοτική προσθήκη στο rotation, που δίνει μία επιπλέον σε σχέση με πέρυσι αξιόπιστη λύση και ανεβάζει επίπεδο τη φροντ λάιν των «ερυθρόλευκων». Μετά από μία ενδιαφέρουσα διετία στο Μπιλμπάο, επιστρέφει στην πατρίδα για να συνεχίσει παραγωγικά, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο 27χρονος παίκτης, δεν είναι από αυτούς που θα πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους, ούτε θα γίνει ο μπροστάρης στην προσπάθεια του Γιώργου Μπαρτζώκα να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό αγωνιστικά ανάλογο του περυσινού. Όμως, με την επιλογή του και μόνο να απορρίψει την καλύτερα οικονομικά πρόταση των «πράσινων» για χάρη των πρωταθλητών Ευρώπης, έδειξε πως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι Πειραιώτες, έχοντας ήδη διατηρήσει το 90% του κορμού τους αναλλοίωτο, δείχνουν πιο ορθή επιλογή για κάθε παίκτη που διεκδικεί και ο Παναθηναϊκός. Και αυτό γιατί ο κάθε νεοαποκτηθείς, θα αποτελέσει έναν ακόμη «κρίκο» της αλυσίδας και όχι μέλος μίας ομάδας που θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να γίνει σύνολο με χημεία και σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό.

Αυτό το πλεονέκτημα που είχε δηλαδή ο Παναθηναϊκός, που τα επτά τελευταία χρόνια, κέρδισε τις μάχες για την απόκτηση των Γιασικεβίτσιους, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου κλπ. από τον Ολυμπιακό, που προσέφερε μάλιστα καλύτερα χρήματα. Οι τότε μόνιμοι πρωταθλητές, απόπνεαν μεγαλύτερη σιγουριά και εντέλει ορθολογική επιλογή για κάθε παίκτη, στοιχεία που προσέδιδε βέβαια και η παρουσία του τεράστιου, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Αργύρης Πεδουλάκης μόνο άσχημες δεν χαρακτηρίζονται, όμως υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, που αφορά την ύπαρξη ελληνικού στοιχείου πρώτης γραμμής στο ρόστερ. Σε περίπτωση που δεν ανανεώσει τελικά ούτε ο Περπέρογλου, ο Ολυμπιακός διαθέτει ήδη έξι εν ενεργεία διεθνείς και αρκετούς εκκολαπτόμενους, ενώ ο Παναθηναϊκός δύο έλληνες πρώτης γραμμής (Διαμαντίδης-Σχορτσανίτης) και έναν έμπειρο, αλλά πεσμένο αγωνιστικά και χτυπημένο από τους τραυματισμούς. (Τσαρτσαρής).

Θα αναρωτηθεί κανείς, αν ο Μαυροειδής επέλεγε Παναθηναϊκό θα άλλαζε κάτι; Πολλά είναι η απάντηση και ας μην είναι σούπερ σταρ. Εκτός από το επικοινωνιακό κομμάτι, η «ζυγαριά» με τους Έλληνες παίκτες κορμού και μέλλοντος –σημαντικό και αυτό- γέρνει εμφατικά προς το κόκκινο, ενώ ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει πλέον πολύ πιο άνετα, αφού υπάρχουν θέσεις ξένου για τις θέσεις «3» και «5». Αν εκεί η επιλογή είναι έξυπνη ή όπως λέμε από το πάνω ράφι, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν ως μεγάλο φαβορί για το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ ακόμα και στην Ευρωλίγκα θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιαστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να υπερασπιστούν το στέμμα τους στο Λονδίνο.

Υ.Γ. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μαυροειδής λύνει τα χέρια του Μπαρτζώκα, αφού παίζει καλά το πικ εν ρολ, μαζεύει ριμπάουντ, είναι καλός αμυντικός και όποτε χρειάζεται σκοράρει. Είναι εργατικός και γνωρίζει καλά τον προπονητή του. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που δεν δημιουργεί προβλήματα λόγω του χαμηλού προφίλ του και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με αυτόν τον Ολυμπιακό. Αν πέρυσι αντί για τους Γλυνιαδάκη-Παπαδόπουλο υπήρχε ο πρώην παίκτης της Μπιλμπάο, το rotation θα ήταν ακόμα πιο «ανοικτό» και οι δυνατότητες για πιο ποιοτικό μπάσκετ, περισσότερες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x