F1

Live: Το γκραν πρι της Γερμανίας

Στη Γερμανία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Από την πολ ποζίσιον για δεύτερη συνεχόμενη εκκίνησε ο Φερνάντο Αλόνσο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζένσον Μπάτον, αφήνοντας πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά το δεύτερο πιτ στοπ.

Στη Γερμανία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Από την πολ ποζίσιον για δεύτερη συνεχόμενη εκκίνησε ο Φερνάντο Αλόνσο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζένσον Μπάτον, αφήνοντας πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά το δεύτερο πιτ στοπ.



67/67: Ο Φέτελ πέρασε στη δεύτερη θέση, την ώρα που ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε την τρίτη του νίκη τη φετινή σεζόν.

65/67: Δύο γύρους πριν την καρό σημαία ο Φερνάντο Αλόνσο συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, την ώρα που ο Φέτελ δεν δείχνει διατεθειμένος να παρατήσει τη διεκδικήσει τη δεύτερη θέση

63/67: Μικρές οι διαφορές των τριών πρώτων πιλότων.

60/67: Πρόβλημα με το σύστημα KERS φαίνεται πως έχει ο Φερνάντο Αλόνσο για να δούμε τι θα γίνει στους τελευταίους γύρους. Τους καθρέφτες του Μπάτον... γεμίζει ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

59/67: Τέλος ο αγώνας για τον Χάμιλτον. Δύσκολα τα πράγματα για τον Βρετανό στο κυνήγι του τίτλου πλέον.

53/67: Έξοδο είχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, την ώρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ μπήκε στα πιτ για τρίτη φορά.

48/67: Την επίθεσή του ετοιμάζεται να κάνει ο Τζένσον Μπάτον. Έξοδο είχε ο Ρομάν Γκροσεάν

42/67: Ο Φερνάντο Αλόνσο βγήκε στην πρώτη θέση, ωστόσο μεγάλος νικητής του δεύτερου πιτ στοπ είναι ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος μετά τη δεύτερη αλλαγή πέρασε δεύτερος, αφήνοντας τρίτο τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

41/67: Ο Τζένσον Μπάτον μπήκε στα πιτ για δεύτερη φορά για να αλλάξει ελαστικά. Στα πιτ έχουν ακόμη μπει οι Γουέμπερ, Αλόνσο και Φέτελ.

38/67: Ο Αλόνσο συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, έχοντας ωστόσο πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος βγήκε στη δεύτερη θέση.

33/67: Ο Μπάτον έκανε ταχύτερο γύρο. Το δεύτερο πιτ στοπ έκανε ο Λιούις Χάμιλτον.

31/67: Έξοδο είχε ο Ζακ Ερίκ Βερνιέ, την ώρα που στην κορυφή οι χρόνοι μεταξύ των Αλόνσο- Φέτελ και Μπάτον μειώνονται.

30/67: Μάσα και Χάμιλτον βρίσκονται στην 17η και 18η θέση, αντίστοιχα. Άσημος αγώνας για τους δύο πιλότους. Στην 20η θέση ο Ρομάν Γκροσεάν, ο οποίος από την αρχή του αγώνα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πάτωμα της Lotus.

26/67: Ο Φέτελ αρχίζει να μειώνει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο, Φερνάντο Αλόνσο. Για να δούμε αν ο Γερμανός θα καταφέρει να πιέσει τον πιλότο της σκουντερία.

21/67: Τη δική τους μάχη για την πέμπτη θέση δίνουν οι Κίμι Ραϊκόνεν και Μίκαελ Σουμάχερ. Για να επιστρέψουμε στην κορυφή, ο Φερνάντο Αλόνσο έχει ανακτήσει τη θέση του μετά το πρώτο πιτ στοπ. Πίσω του έχει τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Τζένσον Μπάτον.

20/67: Μεσαία γόμα επέλεξε και ο Τζένσον Μπάτον στο πρώτο του πιτ στοπ στην γερμανική πίστα. Έναν γύρο μετά 21/67 μπήκε στα πιτ και ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Φερνάντο Αλόνσο πέρασε μπροστά!

19/67: Στα πιτ ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος «φόρεσε» τη μέση γόμα. Ο Φέτελ ακόμη δεν έχει... επισκεφθεί τα πιτ.

15/67: Στα πιτ και ο Μίκαελ Σουμάχερ για αλλαγή των ελαστικών. Τη μαλακή γόμα επέλεξε ο Γερμανός πιλότος. Διπλό προσπέρασμα στον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Σουμάχερ και Ραϊκόνεν έριξαν τον πιλότο της Force India στη 10η θέση.

11/67: Ο Τζένσον Μπάτον προσπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ σαν άνεμος! Στα πιτ μπήκε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος επέλεξε τη μαλακή γόμα ξανά.

7/67: Οι μηχανικοί του Αλόνσο τον ενημερώνουν να μην ανησυχεί, βλέποντας τον Φέτελ να τον πλησιάζει. Το 100ο γκραν πρι του Χάμιλτον δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε, αφού τώρα αναφέρει πως η McLaren δεν είναι σταθερή.

* Ο Βρετανός άλλαξε ελαστικό και συνεχίζει τον αγώνα του, παρά την πρότασή του να εγκαταλείψει.

5/67: Στην 8η θέση πέρασε ο Κίμι Ραϊκόνεν, προσπερνώντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Πολ ντι Ρέστα.

3/67: Πρόβλημα για τον Χάμιλτον, καθώς έχει κλατάρει το πίσω ελαστικό του... Την ίδια ώρα ο Σεμπάστιαν Φέτελ κάνει ταχύτερο γύρο.

2/67: Θύμα της εκκίνησης ο Φελίπε Μάσα... Ο Βραζιλιάνος μπήκε στα πιτ για αλλαγή της μπροστινής αεροτομής.

1/67: Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Φερνάντο Αλόνσο διατήρησε την πρωτιά του!

* Με τη μαλακή γόμα της Pirelli θα εκκινήσουν οι πρώτοι 11 πιλότοι.

* 15:00 Ο γύρος σχηματισμού ξεκίνησε! Άντε και καλό μας γκραν πρι!

* Ο καιρός στο Χόκενχαϊμ είναι προς το παρόν καλός!

* Τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν στις 15:00.



* Στη Γερμανία ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει για 100η φορά!

14:45 : To pitlane έκλεισε και οι πιλότοι σιγά-σιγά θα πάρουν τη θέση τους στο γκριντ. Να επισημάνουμε πως η στρατηγική σήμερα θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο, με αρκετούς κορυφαίους οδηγούς να εκκινούν από τις πίσω θέσεις.

14:35 : Το pitlane έχει ανοίξει και οι πιλότοι βγαίνουν για τις τελευταίες τους χαλαρές βόλτες στην πίστα.

* Στη Γερμανία - εδώ μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στο Χόκενχαϊμ με τον Μαρκ Γουέμπερ- συμμετέχουν πέντε Γερμανοί.

* Για να δούμε πως έχει η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα:

1. Αλόνσο, 129
2. Γουέμπερ, 116
3. Φέτελ, 100
4. Χάμιλτον, 92
5. Ραϊκόνεν, 83
6. Ρόσμπεργκ, 75
7. Γκροσεάν, 61
8. Μπάτον, 50
9. Πέρες,39
10. Μαλδονάδο, 29

* Αυτή είναι η 22η φορά που ο Φερνάντο Αλόνσο θα εκκινήσει από την πρώτη θέση. Τις 13 από αυτές πήρε τη νίκη, ενώ τις 20 είχε ανέβει στο βάθρο. Για να δούμε τι θα κάνει σήμερα ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Αλόνσο, Ferrari
2. Φέτελ, Red Bull
3. Σουμάχερ, Mercedes
4. Χούλκενμπεργκ, Force India
5. Μαλδονάδο, Williams
6. Μπάτον, McLaren
7. Χάμιλτον, McLaren
8. Γουέμπερ, Red Bull*
9. Ντι Ρέστα, Force India
10. Ραϊκόνεν, Lotus
11. Ρικιάρντο, Toro Rosso
12. Κομπαγιάσι, Sauber
13. Μάσα, Ferrari
14. Σένα, Williams
15. Βερνιέ, Toro Rosso
16. Κοβαλάινεν, Caterham
17. Πέρες, Sauber
18. Πετρόφ, Caterham
19. Γκροσεάν, Lotus *
20. Πικ, Marussia
21. Ρόσμπεργκ, Mercedes *
22. Γκλοκ, Marussia
23. Ντε λα Ρόσα, HRT
24. Καρθικέγιαν, HRT

* Τους έχει επιβληθεί ποινή πέντε θέσεων.

14:25 : Ο Αλόνσο δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε βρόχινες συνθήκες, κάνοντας το δύο στα δύο - μετά το Σίλβερστοουν-. Δείτε τον γρήγορο γύρο του Ισπανού πιλότου που του έδωσε την πολ ποζίσιον.



* Στο γερμανικό γκραν πρι τέσσερις πιλότοι θα εκκινήσουν με ποινή πέντε θέσεων. Ρόσμπεργκ, Γκροσεάν και Γουέμπερ λόγω αλλαγής του κιβωτίου ταχυτήτων και ο Πέρες για παρεμπόδιση των Ραϊκόνεν και Αλόνσο στο Q2.

* Ωστόσο, σοβαρό θέμα έχει προκύψει με τα μονοθέσια της Red Bull. Ο τεχνικός που έλεγξε τα μονοθέσια έκανε αναφορά στους αγωνοδίκες σχετικά με τη ροπή του κινητήρα σε μεσαίες στροφές.

14:15 Καλό σας μεσημέρι από το www.sport-fm.gr! Όσοι δεν έχετε πάει για μπάνιο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το δέκατο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Χόκενχαϊμ της Γερμανίας. Αναμένεται εντυπωσιακός με τον καιρό να παίζει για ακόμη έναν αγώνα τα δικά του παιχνίδια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x