Κώστας Νικολακόπουλος

Η απόλυτη στήριξη του Μαρινάκη

• Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά όλοι όσοι ζουν εντός του Ολυμπιακού βιώνουν την απόλυτη στήριξη που παρέχει ο Μαρινάκης στον Ζαρντίμ σε αυτό το ξεκίνημα της συνεργασίας τους.

• Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά όλοι όσοι ζουν εντός του Ολυμπιακού βιώνουν την απόλυτη στήριξη που παρέχει ο Μαρινάκης στον Ζαρντίμ σε αυτό το ξεκίνημα της συνεργασίας τους.

• Θα μου πείτε, μα αυτονόητο δεν είναι, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να στηρίζει απόλυτα ένα προπονητή και δη ένα καινούργιο προπονητή στην ομάδα του; Και ίσως να συμπληρώσετε πως ο Μαρινάκης έτσι ήταν και με τον Βαλβέρδε, και τότε από την αρχή: Προσπαθούσε να του κάνει όλα τα χατίρια.

• Καταρχήν, αυτονόητο δεν είναι τίποτα πλέον στο ποδόσφαιρο -ούτε και στη ζωή…

• Κατά δεύτερον, άλλο Βαλβέρδε, άλλο Ζαρντίμ. Διότι, ο Μαρινάκης τον Ερνέστο τον ήξερε. Είχε περάσει ένα χρόνο ο Ισπανός από τον Ολυμπιακό, είχε πάρει νταμπλ, είχε γίνει σύνθημα στα χείλη της εξέδρας και τέλος πάντων όλοι γνωρίζαμε ποιος είναι.

• Αντίθετα, ο Ζαρντίμ είναι μία άγνωστη ποσότητα και για τον Ολυμπιακό και για τον πρόεδρό του. Μπορεί να έχει πάρει, ασφαλώς, τις πληροφορίες του, ειδάλλως δε θα τον έκλεινε, όμως άλλο να ακούς κι άλλο να συνεργάζεσαι με κάποιον.

• Κι ο Μαρινάκης έχει αποφασίσει απόλυτη στήριξη στον Πορτογάλο. Και την έχει επιβάλλει και στους πάντες μέσα στο σύλλογο γενικότερα και στην ομάδα ειδικότερα. Έτσι, όλοι κινούνται αυτή την στιγμή σε ρυθμούς Ζαρντίμ. Ο λόγος του προπονητή αποτελεί νόμο!

• Και δεν μιλάω αποκλειστικά για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις παικτών, που είναι το πρώτο που κοιτάει ο κόσμος. Εδώ «γκρέμισαν και ξανάχτισαν», που λέει ο λόγος, το Ρέντη για χάρη του Ζαρντίμ! Ήθελε αλλαγές ο Πορτογάλος στη διαρρύθμιση των αποδυτηρίων και σε διάφορους άλλους χώρους κι η επιθυμία του έγινε διαταγή (παρεμπιπτόντως, τα δωμάτια των παικτών λέγεται πως είναι πιά αλά… Χίλτον)!

• Μακάρι ο νεαρός τεχνικός να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του Ολυμπιακού και να είναι ένας προπονητής που θα πάρει τίτλους και θα αφήσει έργο, ξεπερνώντας τον προκάτοχό του, που τα κατάφερε σχεδόν άριστα στο πρώτο ζητούμενο (τους τίτλους), αλλά στο δεύτερο ζητούμενο δεν πήρε τον καλύτερο βαθμό, για τον απλούστατο λόγο ότι έχοντας κάθε φορά συμβόλαιο για ένα χρόνο, δεν δούλευε με παίκτες για το μέλλον.

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x