Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της βόρειο-δυτικής Ελλάδας, είναι η πανέμορφη Πάργα.

Ο Δήμος Πάργας ανήκει στο Νομό Πρέβεζας και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ηπείρου, κοντά στον ποταμό Αχέροντα, το Νομό Θεσπρωτίας και έχει απέναντί του τα γραφικά νησιά, τους Παξούς και Αντίπαξους.

Η ατμόσφαιρα της Πάργας είναι εκπληκτική, σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε νησί του Ιονίου. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι, τα πολύχρωμα σπίτια «σκαρφαλώνουν» στην πλαγιά του λόφου, με τη θάλασσα να απλώνεται μπροστά.

Το καταπράσινο νησάκι της Παναγιάς που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της Πάργας , τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά «καντούνια», ο μυθικός ποταμός Αχέροντας και το Νεκρομαντείο από την Εποχή του Όμηρου συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Ένα ενδιαφέρον μνημείο σε κοντινή απόσταση από την Πάργα που θα πρέπει να επισκεφθείτε, είναι το κάστρο του Αλί Πασά.

Η Πάργα είναι γενέτειρα πολλών επιφανών προσώπων, όμως οι κάτοικοί της υπερηφανεύονται ιδιαίτερα για τον Κωνσταντίνο Κανάρη, προς τιμήν του οποίου διοργανώνονται στις 14 Αυγούστου τα Κανάρεια. Μια μέρα μετά αναβιώνει το έθιμο της «Βαρκαρόλας» που αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών στην πατρίδα τους.

Επειδή όμως καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, οι πιο γνωστές παραλίες στην περιοχή της Πάργας είναι ο Βάλτος με την περισσότερη κίνηση , ο Λύχνος αλλά και η κεντρική παραλία της πόλης που λέγεται Κρυονέρι. Και οι τρεις είναι οργανωμένες , με άμμο και βότσαλο και μαζεύουν αρκετό κόσμο ειδικά την τουριστική περίοδο. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι ο Βάλτος και μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο, με βάρκα από το λιμάνι της Πάργας αλλά και με τα πόδια. Εξίσου όμορφη είναι και η παραλία Λύχνος που απέχει 4 χλμ από την Πάργα και θα δείτε την σχετική πινακίδα καθώς έρχεστε από Πρέβεζα ή Ηγουμενίτσα. Επίσης αν έχετε αρκετές μέρες στην διάθεσή σας μπορείτε να πάτε στις παραλίες Παραλία Αϊ Γιαννάκη και Σαρακήνικο.

Επιμέλεια: Άρτεμις Σκορδίλη

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ