Χρήστος Ρομπόλης

Η ζωή κάνει κύκλους, φίλοι Ισπανοί

Δεν έχουν περάσει καν δύο χρόνια από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Τότε σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας επί της Ελλάδας στη φάση των «16» μιλούσε για θεία δίκη.

Δεν έχουν περάσει καν δύο χρόνια από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Τότε σχεδόν σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας της χώρας επί της Ελλάδας στη φάση των «16» μιλούσε για θεία δίκη, μετά την επιλογή (έτσι φάνηκε, αλλά ποτέ δεν θα… αποδειχτεί) της δικής μας Εθνικής να ηττηθεί από τη Ρωσία, προκειμένου να αποφύγει τις ΗΠΑ στο δρόμο για την τετράδα.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, όμως… Οι φίλοι Ισπανοί ήρθε η ώρα να γευτούν το δικό τους δηλητήριο. Κάθισαν κι έχασαν από τη Βραζιλία (αν και προηγούνταν σε όλο το ματς, έχασαν με 31-16 στο τέταρτο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας-μάλιστα-τρίποντο στην εκπνοή) για να μην ανταμώσουν με τους Αμερικανούς στην τετράδα. Αυτούς που παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων τούς κέρδισαν εύκολα μέσα στη Βαρκελώνη. Και προτίμησαν το ραντεβού στην οκτάδα με τους «θνητούς» Γάλλους βλέποντας στο βάθος για τα ημιτελικά το νικητή του Ρωσία-Λιθουανία. Όσο κι αν παρίσταναν τους στενοχωρημένους, οι παίκτες του Σκαριόλο δεν έπεισαν κανέναν. Προφανώς επέλεξαν έναν λιγότερο βατό αντίπαλο στην οκτάδα, προκειμένου να κατακτήσουν το αργυρό κι όχι το χάλκινο μετάλλιο. Γιατί το χρυσό μάλλον δείχνει «ρεζερβέ»…

Ως Έλληνες δεν πρέπει να υποκρινόμαστε τους αγίους. Η Εθνική έχει πολλές φορές στο παρελθόν επιλέξει αντίπαλο βάζοντας τη λογική και το συμφέρον πάνω από την περηφάνια. Κάποιες φορές το πλήρωσε, άλλες ίσως και από τύχη… όχι. Αυτό έπραξαν και οι Ισπανοί. Όμως χειρότερος από αυτόν που κάνει ένα τέτοιο ολίσθημα είναι εκείνος που επικρίνει τους ολισθαίνοντες και όταν βρίσκεται σε ανάλογη θέση πράττει ακριβώς το ίδιο. Δάσκαλε που δίδασκες δηλαδή…

Ουδείς αμφισβητεί το ταλέντο της ισπανικής ομάδας. Αναμφίβολα πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως. Αυτός προς αποφυγή παρανόησης πως όλα τα παραπάνω είναι προϊόν φθόνου για τα επιτεύγματά τους και τις νίκες τους απέναντι στην Ελλάδα. Όμως με τη σταθερή εύνοια από τη διαιτησία, την προσπάθεια εκμαίευσης σφυριγμάτων, την αλαζονική συμπεριφορά, καθώς και επιλογές και «κωλοτούμπες» σαν τις τελευταίες, φίλοι Ισπανοί έχετε καταφέρει να γίνετε αντιπαθείς.

* Αλήθεια, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή που με τόση ευκολία απέβαλε τις Ασιάτισσες αθλήτριες του μπάντμιντον επειδή προσπάθησαν να χάσουν για να έχουν θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στα νοκ άουτ, θα δείξει την ίδια ευαισθησία και απέναντι στην εθνική Ισπανίας; Το ερώτημα είναι-ασφαλώς-ρητορικό. Εύκολα στέλνεις σπίτι τους κάποιες άσημες Κινεζούλες, δύσκολα όμως εκατομμυριούχους ΝΒΑερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x