Stoiximan Super League

He’s back…

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε «σπίτι του», για πρώτη φορά μετά το τέλος του πρωταθλήματος και στα αποκαλυπτήρια του εν όψει της νέας σεζόν μπροστά στους οπαδούς του, ο Κώστας Μήτρογλου (56΄,67) έδειξε ότι… γύρισε για να μείνει. Με δύο δικά του τέρματα και ένα του Μανωλά (78΄), η ομάδα του Ζαρντίμ ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Μάλαγα, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις επιθετικά, βγάζοντας όμως ξανά στην επιφάνεια προβλήματα στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε «σπίτι του», για πρώτη φορά μετά το τέλος του πρωταθλήματος και στα αποκαλυπτήρια του εν όψει της νέας σεζόν μπροστά στους οπαδούς του, ο Κώστας Μήτρογλου (56΄,67) έδειξε ότι… γύρισε για να μείνει.

Με δύο δικά του τέρματα και ένα του Μανωλά (78΄), η ομάδα του Ζαρντίμ ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Μάλαγα, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις επιθετικά, βγάζοντας όμως ξανά στην επιφάνεια προβλήματα στην άμυνα.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με δύο διαφορετικά συστήματα ξανά (4-3-3 στο Α΄ ημίχρονο και 4-2-3-1 στο Β΄), δοκίμασαν και τελικά άφησαν πολύ καλή πρώτη… γεύση στους οπαδούς τους που βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς σε κάποια σημεία του θύμισαν την ομάδα του Βαλβέρδε στο παιχνίδι τους. Πολύ καλή εμφάνιση για ένα ακόμα φιλικό ματς από τον Μπάμπη Λυκογιάννη που ετοίμασε το ένα γκολ του Μήτρογλου και είχε ένα δοκάρι, σχεδόν αλάνθαστος στο ψηλό παιχνίδι ο Σιόβας που «άγγιξε» το γκολ στις προωθήσεις του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζεμπούρ στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και προηγήθηκε 3-1 αλλά τα προβλήματα που είχε ξανά στην αμυντική του λειτουργία έδωσαν στην Μάλαγα την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο τελικό 3-3 στις καθυστερήσεις.



Πώς έπαιξε (1ο ημίχρονο):Το 4-3-3 επέλεξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στο ξεκίνημα του αγώνα με Φέισα, Μανιάτη και Τάτο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Ο Αμπντούν ήταν στην δεξιά πτέρυγα και ο Φετφατζίδης στην αριστερή με τον Μήτρογλου στην κορυφή. Τοροσίδης, Χολέμπας στα άκρα της άμυνας, Παπάζογλου-Σιόβας στα στόπερ.

Πριν καλά το ματς πάρει ρυθμό, η Μάλαγα μπήκε μπροστά στο σκορ (3΄) καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παπάζογλου στην περιοχή προσπάθησε να διώξει την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στην εστία του Μέγιερι. Οι «ερυθρόλευκοι» όταν… ξεπάγωσαν από το γκολ που δέχθηκαν επιχείρησαν να βγουν μπροστά, κυρίως από την δεξιά πτέρυγα.

Εντέλει εκφραστής των δύο καλύτερων στιγμών ήταν ο Μήτρογλου. Στο 10΄ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Καμενί να διώξει εντυπωσιακά ενώ ένα λεπτό αργότερα, απείλησε με σουτ από την περιοχή. Γενικότερα, μετά το πρώτο οκτάλεπτο, οι Πειραιώτες έφταναν συχνά έξω από την περιοχή του Καμενί αλλά επί της ουσίας άλλη φάση για γκολ δεν έκαναν, πλην μίας ακόμα κεφαλιάς του Έλληνα επιθετικού στο 32΄ που πέρασε λίγο άουτ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν και δύο προωθήσεις και κεφαλιές του Σιόβα που έγινε απειλητικός αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Πώς έπαιξε (2ο ημίχρονο): Ο Ζαρντίμ με την έναρξη έριξε στο παιχνίδι Λυκογιάννη αντί Τάτου και Τζεμπούρ αντί Φετφατζίδη, με τον Αλγερινό να πηγαίνει αριστερά αλλά με την οδηγία να πατάει περιοχή. Το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Μάλαγα μπήκε ξανά πιο δυνατά και στο 53΄αρχικά με το σουτ του Ντούντα και στην συνέχεια με αυτό του Ίσκο, ανάγκασε τον Μέγιερι σε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Στο 56΄όμως ήρθε η απάντηση του Ολυμπιακού. Μετά από ωραία ενέργεια του Λυκογιάννη από αριστερά και γύρισμα στην περιοχή, ο Μήτρογλου με μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Ζαρντίμ έριξε στο παιχνίδι στο 63΄Μανωλά αντί Τοροσίδη και πήγε στο δεξί άκρο τον Παπάζογλου ενώ ο Μανιάτης έδωσε την θέση του στον Ιμπαγάσα. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του ο Αργεντινός τροφοδότησε τον Αμπντούν ο οποίος σέντραρε για τον Μήτρογλου και ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε ξανά για το 2-1. Γενικότερα ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, παίζοντας και καλύτερο ποδόσφαιρο.

Στο 77΄ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ. Ο Μήτρογλου έκανε το γύρισμα στον Λυκογιάννη και εκείνος σημάδεψε το δοκάρι… Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το τέρμα. Ο Αμπντούν έκανε την σέντρα, ο Σιόβας έπιασε ξανά την κεφαλιά και μετά την απομάκρυνση του Καμενί ο Κώστας Μανωλάς από κοντά σκόραρε και το πανηγύρισε έξαλλα. Η Μάλαγα στο 81΄με υπέροχο γυριστό του Ελισέου από πλάγια θέση έκανε το 3-2 ενώ στις καθυστερήσεις ο Τζεμπούρ έχασε μία απίστευτη ευκαιρία για το 4-2. Αμέσως μετά όμως οι Ισπανοί με τον Φερνάντες, διαμόρφωσαν το τελικό 3-3.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης (63΄Μανωλάς), Χολέμπας (90΄Ζαραδούκας), Σιόβας, Παπάζογλου (74΄Μοδέστο), Φέισα (90΄Καραγκούνης), Φετφατζίδης (Τζεμπούρ), Τάτος (Λυκογιάννης), Μήτρογλου (80΄Πάντελιτς), Αμπντούν (80΄Βλαχοδήμος), Μανιάτης (63΄Ιμπαγάσα).

ΜΑΛΑΓΑ: Καμενί, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις (46΄Γκόμες), Καμάτσο, Τουλαλάν, Χουάνμι (63΄Φερνάντες), Ντούντα (63΄Χοακίν), Ελισέου, Ίσκο, Σάντσεθ, Μπουονανότε (85΄Μοντρεάλ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x