Stoiximan Super League

«Παίζεται» το μέλλον της

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της ΑΕΚ και τη συμμετοχή της στη Σούπερ Λίγκα είναι η σημερινή μέρα. Η διοίκηση της ΠΑΕ περιμένει μέχρι το βράδυ να διαγνώσει τις προθέσεις της Πολιτείας απέναντι στις ομάδες που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα. Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους ανθρώπους της ομάδας. Μεταγραφές χωρίς… υπογραφές από Φουρτάδο και Κουτρουμπή, στροφή σε «εξάρι» από το εξωτερικό.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της ΑΕΚ και τη συμμετοχή της στη Σούπερ Λίγκα είναι η σημερινή μέρα. Η διοίκηση της ΠΑΕ περιμένει μέχρι το βράδυ να διαγνώσει τις προθέσεις της Πολιτείας απέναντι στις ομάδες που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα. Δίχως αυτή ο φάκελος που θα κατατεθεί προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αύριο θα είναι… λειψός και ο κίνδυνος μη συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα μεγάλος.

Στην «Ένωση» ελπίζουν πως έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί η λύση. Είτε με την εξασφάλιση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας για όλες τις προβληματικές ΠΑΕ (ειδάλλως θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και το τηλεοπτικό συμβόλαιο) είτε με την παροχή νέας διορίας από την ΕΕΑ για να τακτοποιηθούν σε κάποιο βαθμό οι οφειλές. Χθες συνεχίστηκαν οι επαφές για την αποπληρωμή μέρους της δόσης από το άρθρο 44 και των λοιπών χρεών προς την Εφορία, με διακανονισμό που θα προβλέπει μία μεγάλη προκαταβολή και αρκετές δόσεις. Πάντως είναι αμφίβολο αν, ελλείψει χρημάτων, μπορεί η ΠΑΕ να είναι συνεπής ακόμη και σε αυτούς τους διακανονισμούς.

Μεταγραφές χωρίς… υπογραφές

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται σήμερα να ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο μεταγραφές, αλλά χωρίς… υπογραφές, αφού όσο δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα δεν μπορεί να αποκτήσει παίκτες. Η μετακίνηση του 29χρονου Πορτογάλου επιθετικού Εμίλιο Φουρτάδο που έφτασε να γίνει σίριαλ θα «κλείσει», με την Παναχαϊκή να εισπράττει 60.000 ευρώ σε δύο δόσεις και τον παίκτη να υπογράφει σήμερα για δύο χρόνια έναντι 40.000 ευρώ ετησίως, εφόσον περάσει επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις. Επίσης η «Ένωση» τελειώνει τη μεταγραφή του 21χρονου κεντρικού αμυντικού Γιώργου Κουτρουμπή. Η Καλλιθέα, όπου αγωνίζεται ο παίκτης, θα εισπράξει άμεσα 15.000 ευρώ και άλλες 20.000 σε δύο δόσεις (Νοέμβριο και Φεβρουάριο). Παίκτης της ΑΕ πρέπει να θεωρείται και ο 21χρονος αμυντικός Κώστας Τσούπρος του Αστέρα Αμαλιάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Βλάχος έχει ζητήσει επιτακτικά ενίσχυση στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Σταύρος Τσουκαλάς προτίμησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η περίπτωση του Παύλου Μητρόπουλου συγκεντρώνει δυσκολίες λόγω των απαιτήσεων του Παναιτωλικού. Δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να «ξοδέψει» μία από τις τρεις θέσεις που διαθέτει (Γιάγκο και Φουρτάδο ήδη καλύπτουν τις δύο από τις τρεις) για παίκτη άνω των 24 ετών ή ξένο για να καλύψει αυτή του μεσοαμυντικού.

* Η ΑΕΚ μετά και το χθεσινό φιλικό απέναντι στην Έβερτον ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Αγγλία και παίρνει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x