Ιταλία

Δέκα μήνες σε Κόντε!

Με δεκάμηνο αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ο Αντόνιο Κόντε για την εμπλοκή του στο νέο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Αντίθετα απαλλάχθηκαν των κατηγοριών οι Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, όπως και η Ουντινέζε, ενώ με πρόστιμο τιμωρήθηκε η Μπολόνια. Η Λέτσε και η Γκροσέτο τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στη Lega Pro. .

Με δεκάμηνο αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ο Αντόνιο Κόντε για την εμπλοκή του στο νέο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Αντίθετα απαλλάχθηκαν των κατηγοριών οι Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, όπως και η Ουντινέζε, ενώ με πρόστιμο τιμωρήθηκε η Μπολόνια. Η Λέτσε και η Γκροσέτο τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στη Lega Pro. Δικαίωμα έφεσης ως τις 20 Αυγούστου έχουν όσοι τιμωρήθηκαν.

Ο προπονητής της Γιουβέντους κατηγορείτο πως είχε πλήρη γνώση για χειραγώγηση αποτελέσματος σε δύο αγώνες της Σιένα της σεζόν 2010/11 για τη Serie B, όταν βρισκόταν στον πάγκο της. Αρχικά είχε έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι, προκειμένου να τιμωρηθεί μόνο με τρίμηνο αποκλεισμό (και πρόστιμο 200.000 ευρώ) με αντάλλαγμα τη… συνεργασία του, ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας απέρριψε τη συγκεκριμένη συμφωνία και τον υποχρέωσε να παραστεί σε δίκη. Τον Κόντε «έκαψε» η κατάθεση του τότε παίκτη του στη Σιένα, Φίλιπο Καρόμπιο, η κατάθεση του οποίου θεωρείται αξιόπιστη. Πέραν του Κόντε (η τιμωρία του οποίου λήγει στις 9 Ιουνίου του 2013), τιμωρήθηκε και ο βοηθός του, τότε στη Σιένα και τώρα στη Γιουβέντους, Άντζελο Αλέσιο, με οκτάμηνο αποκλεισμό.

Οι Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, που αγωνίζονται στη Γιουβέντους, απαλλάχθηκαν για την εμπλοκή τους ως παίκτες της Μπάρι και της Ουντινέζε σε «ύποπτο» ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Ο πρώτος αντιμετώπιζε κατηγορίες για απόπειρα χειραγώγησης ενός αγώνα της Μπάρι το Μάιο του 2010. Ο δεύτερος κατηγορείτο πως είχε γνώση για τη χειραγώγηση του εν λόγω αγώνα, όσο αγωνιζόταν στην Ουντινέζε. Η ομοσπονδία έκρινε πως η κατάθεση του Αντρέα Μασιέλο σε βάρος τους είχε πολλά «κενά». Ο εισαγγελέας, πάντως, είχε εισηγηθεί ποινή αποκλεισμού 3,5 ετών για τον Μπονούτσι και 1 χρόνου για τον Πέπε.

Η Λέτσε και η Γκροσέτο τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στη Lega Pro (τρίτη κατηγορία της Ιταλίας) για την εμπλοκή τους σε στοιχηματισμό αγώνων που συμμετείχαν. Στην πρώτη, που την περασμένη σεζόν υποβιβάστηκε από τη Serie A, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαίρεση 6 βαθμών από το προσεχές πρωτάθλημα, ενώ από τη δεύτερη, που συμμετείχε στη Serie B, αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί. Η Ουντινέζε απέφυγε την ποινή, η Μπολόνια τιμωρήθηκε με πρόστιμο, ενώ απαλλάχθηκε ο Μάρκο Ντι Βάιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x