Ιταλία

Αφεντικό η Γιουβέντους

Έστω και χωρίς τον τιμωρημένο Αντόνιο Κόντε στην άκρη του πάγκου της, η Γιουβέντους κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Παρόλο που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, οι πρωταθλητές επικράτησαν στην παράταση με το θριαμβευτικό 4-2 (2-2 κ.α.) της Νάπολι για το Σούπερ Καπ, το οποίο και φέτος φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο παρουσία 75,000 θεατών. «Λύγισαν» οι παρτενοπέι όταν έμειναν με εννιά παίκτες. Δείτε όλα τα γκολ.

Έστω και χωρίς τον τιμωρημένο Αντόνιο Κόντε στην άκρη του πάγκου της, η Γιουβέντους κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Παρόλο που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, οι πρωταθλητές επικράτησαν στην παράταση με το θριαμβευτικό 4-2 (2-2 κ.α.) της Νάπολι για το Σούπερ Καπ, το οποίο και φέτος φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο παρουσία 75,000 θεατών. «Λύγισαν» οι παρτενοπέι όταν έμειναν με εννιά παίκτες.

Με ωραίο σόλο που ξεκίνησε από την σέντρα ο Καβάνι νίκησε με δεύτερη προσπάθεια τον Μπουφόν για να πετύχει το 1-0 στο 27’. Με εξαιρετικό αριστερό βολέ ο Ασαμόα ισοφάρισε σε 1-1 στο 37’. Τέσσερα λεπτά αργότερα (41’) και παρά την προσπάθεια του Μπονούτσι να «κόψει», ο Πάντεφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή που φάνηκε να κάνει ο Φερνάντεζ στον Βούτσινιτς και ο Βιντάλ που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα για το 2-2 στο 77’. Απόφαση που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ματσάρι και των παικτών του όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια. Ο Πάντεφ τα έβαλε με τον βοηθό, αποβλήθηκε στο 84' και άφησε με δέκα τη Νάπολι, η οποία έχασε και τον Ζούνιγκα στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα -τον ίδιο δρόμο που ακολούθησε και ο Ματσάρι λόγω των έντονων διαμαρτυριών του. Στον έξτρα χρόνο η Γιουβέντους με ένα αυτογκόλ του Μάτζιο (97’) και ένα ακόμη του Βούτσινιτς (107’) έφτασε στο τελικό 4-2 και κατέκτησε το 5ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Μάσιμο Καρέρα): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Λούσιο, Μπονούτσι, Ασαμόα, Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίσιο, Λιχστάινερ (89’ Παντουάν), Μάτρι (46’ Βούτσινιτς), Τζιοβίνκο (116’ Τζιακερίνι).

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο (62’ Φερνάντεζ), Μπρίτος, Μάτζιο, Μπεχράμι, Ινλέρ (106’ Ντοσένα), Χάμσικ (67’ Γκαργκάνο), Ζούνιγκα, Πάντεφ, Καβάνι.

Εθνικό Στάδιο Πεκίνου, «Φωλιά του πουλιού»


Juventus 0-1 Napoli από simaotvgolo12


Juventus 1-1 Napoli από simaotvgolo12


Juventus 1-2 Napoli από simaotvgolo12


Juventus 2-2 Napoli από simaotvgolo12


Juventus 3-2 Napoli από simaotvgolo12


Juventus 4-2 Napoli από simaotvgolo12

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x